Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μία προς μία ελέγχει όλες τις περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ το ΣΔΟΕ

http://www.ert.gr/media/k2/items/cache/cdce7c6ab630125d9f9d952e1b9a7a01_L.jpg?t=-62169984000 
Δευτέρα 03 ιουνίου 2013
Μία προς μία ελέγχει όλες τις περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ το ΣΔΟΕ Φωτό αρχείου
Στοχευμένους....
ελέγχους όλων των φορολογουμένων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Και προσθέτει ότι εξετάζει όλες τις περιπτώσεις και ως προς τη φορολόγησή τους, τη διασταύρωση των χρημάτων και κυρίως την προέλευσή τους.
Μία προς μία ελέγχει όλες τις περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ το ΣΔΟΕ σχετικά με φοροδιαφυγή. Παράλληλα στις εφορίες έχει δοθεί σαφής εντολή για τη διασταύρωση των χρημάτων που αναφέρονται στη λίστα και κυρίως την προέλευσή τους.
Στους υπόπτους για φοροδιαφυγή στην λίστα βρίσκονται από επιχειρηματίες έως αγρότες από άγνωστα χωριά οι οποίοι έχουν στο εξωτερικό καταθέσεις από 30 έως 100 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για φορολογική αμνηστία μέσω δωρεών υψηλών χρηματικών ποσών από συγγενικά πρόσωπα με εμβάσματα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών ξεκαθαρίζει.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αυτό το διάστημα επικεντρώνονται στους 20 μεγαλύτερους καταθέτες που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν και στις φορολογικές τους δηλώσεις δήλωναν ψίχουλα.
ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: