Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την ΕΡΤ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/641485/638/399/0x00000000005d8357/2/areios-pagos.jpg 
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013
Τις ευθύνες και τους κινδύνους που ανακύπτουν από το κλείσιμο της ΕΡΤ επισήμαναν στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και..
ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.
Εξερχόμενη του Αρείου Πάγου η υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι κατά την συνάντησή τους με της αντεισαγγελέα, της ζήτησαν να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες «σχετικά με την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική διακοπή μετάδοσης του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ».
«Εξηγήσαμε στην κ. Κουτζαμάνη ότι πρόκειται για ενέργειες που θέτουν σε διακύβευση και διακινδύνευση την λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ παραβιάζουν ευθέως την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση και πληροφόρηση, αλλά και την ειδική νομοθεσία για τα ΜΜΕ. Με αυθαίρετο τρόπο διακόπηκε όχι μόνο το σήμα της ΕΡΤ, αλλά και του καναλιού της Βουλής, με συνέπεια να ανακύπτουν ζητήματα εθνικής σημασίας», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, δήλωσε με τη σειρά του ότι επεσήμανε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ενδεχόμενο να χυθεί αίμα σε περίπτωση επέμβασης από αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση του Μεγάρου.
«Πρέπει με πολύ νηφάλιο τρόπο να ενεργήσουν οι αρμόδιες αρχές, γιατί υπάρχει πλήρης ευταξία στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι ελέγχουν τον χώρο. Όλα είναι ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και φθορά και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε επέμβαση», είπε ο κ. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως από τη διακοπή της ΕΡΤ πλήττεται η Δημοκρατία προσθέτοντας πως υπάρχει ζήτημα ευθυνών , ενώ αναφέρθηκε και στις ακριτικές περιοχές που δεν έχουν καθόλου ενημέρωση.
«Υπάρχει ζήτημα ευθυνών γιατί η φωνή της ΕΡΤ και η ελληνική γλώσσα ακουγόταν στα πέρατα της γης, σε πλοία αλλά και σε όλον τον κόσμο, ενώ τώρα δεν υπάρχει», συμπλήρωσε.
Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν ακόμη στην επέμβαση στην εκπομπή του σήματος του 902, στη διακοπή αναμετάδοσης των ξένων ειδησεογραφικών μέσων, στην κατάληψη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων της ΕΡΤ στις ακριτικές περιοχές από ξένα δίκτυα και στην απομόνωση των ελληνικής διασποράς.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: