Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά βάζει θέμα «Σαμαρά» - Ως μονόδρομος προβάλλει πλέον για το ΠΑΣΟΚ η επιμονή του στο να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή και στο να αποσυρθεί η επίμαχη

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/article_full_610x343/public/article/2013-06/ertmono.jpg?itok=jS7XDxqj 
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συνειδητοποιήσει ότι οι χειρισμοί του στο συγκεκριμένο θέμα είναι καθοριστικοί τόσο για...
την τύχη του κόμματός του όσο και για τον ίδιο.
Έχει όμως σχεδόν αποφασίσει πως στο θέμα ΕΡΤ δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνει πίσω-καθώς δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να μην υποχωρήσει.Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε στη Βουλή για πρώτη φορά ζήτημα «Σαμαρά» αμφισβητώντας για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά την πρωτοκαθεδρία του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση.
«Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ είναι προφανές ότι έχει την επιτακτική ευθύνη να διασφαλίσει την κατάσταση την λειτουργία και προοπτική της κυβέρνησης στην οποία τού κάναμε την μεγάλη τιμή να δεχτούμε να είναι πρωθυπουργός αποδεχόμενοι μια ευρωπαϊκή προοπτική» δήλωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.
Μ΄ αυτόν τον τρόπο και το κομματικό του ακροατήριο ικανοποίησε και  τα αντιδεξιά συναισθήματα τροφοδότησε και μηνύματα στο Μαξίμου έστειλε πως εάν επιχειρήσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είναι αμφίβολο το αν θα τού την δώσει.
Πάντως ο πολιτικός χρόνος που απομένει ως την σύσκεψη της Δευτέρας είναι μεγάλος και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις πριν από την συνάντηση των τριών.
Ο κ. Βενιζέλος θα φύγει για το Παρίσι για τις ανάγκες συνάντησης ευρωπαίων σοσιαλιστών, επομένως η σύσκεψη δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα...
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: