Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Προσέχουν για να... έχουν στο ΠΑΣΟΚ

http://content-aka.ethnos.gr/filesystem/images/20120903/low/newego_LARGE_t_1101_54105143.JPG 
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
Πριν καλά-καλά κλείσει οριστικά το πακέτο μέτρων, στο ΠΑΣΟΚ παίρνουν τις προφυλάξεις τους. Η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των (προσωρινών) οργάνων του Κινήματος (σ.σ.: Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία) στην Ιπποκράτους και η ομιλία του...
Ευ. Βενιζέλου προς τα στελέχη του έχει ένα και μοναδικό στόχο: να αρχίσει το «μασάζ» για τα μέτρα και να αποφευχθούν τα... ατυχήματα στην ψηφοφορία.
Ο κ. Βενιζέλος και οι συνεργάτες του έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από το παρ’ ολίγον «αντάρτικο» στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας για το συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens και έχουν αντιληφθεί ότι η διαδικασία ψήφισης των μέτρων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται φυγόκεντρες τάσεις...

Το μότο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή του ομιλία θα είναι και πάλι πως «τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας». Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως στην Ιπποκράτους δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι σκέψεις ακόμη και για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και την εφαρμογή των μέτρων σε βάθος τετραετίας αντί διετίας.

Άγνωστο παραμένει εάν ο κ. Βενιζέλος θα ανοίξει τα χαρτιά του και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενεργότερης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και του ιδίου στην κυβέρνηση ή θα επιχειρήσει να κλείσει τη σχετική συζήτηση που φέρνει στο τραπέζι σενάρια ανασχηματισμού την επαύριο της ψήφισης των μέτρων.

Με ανάλογο ενδιαφέρον αναμένεται, πάντως, και η καταγραφή τυχόν απουσιών από τη σημερινή συνεδρίαση. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η... σίγουρη απουσία θα είναι αυτή του Ανδρ. Λοβέρδου, ο οποίος φροντίζει να υπενθυμίζει σε όλους τους τόνους τη ρήξη του με την Ιπποκράτους –ωστόσο δηλώνει ταυτόχρονα αποφασισμένος πρώτα να ψηφίσει τα μέτρα και στη συνέχεια να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.

Ύστερα από μια ελαφρά αμηχανία και τη σιωπή, πλέον στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν μάλλον επιφυλακτικά έως και ειρωνικά τις κινήσεις του. «Του εύχομαι καλό δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (Real FM) η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 
http://www.capital.gr/Του Αιμίλιου Περδικάρη


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: