Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εντολή Σαμαρά για επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων...

Φωτογραφία για Εντολή Σαμαρά για επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων...
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επίτευξη συμφωνίας για να ξαναρχίσουν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους.
Εντολή για επανακίννηση όλων των μεγάλων οδικών έργων έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι έως τέλους του έτους....

πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νέες συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά: «Η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων και δη των Αυτοκινητοδρόμων αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης καθώς αποτελούν βασικά έργα υποδομής για την ανάπτυξη. Στις δυσμενέστατες δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη επίτευξης μια δίκαιης συμφωνίας με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την επανεκκίνηση της οικονομίας».
Επιπροσθέτως ο υπουργός επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός όρισε ως διαπραγματευτή εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη ο οποίος εργάζεται αμισθί με αποκλειστικό στόχο την υποβολή προς έγκριση από τη Βουλή μέχρι τέλους του έτους όλων των νέων συμφωνιών με τους παραχωρησιούχους».
Επιπλέον, τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμμετέχει ήδη στην χρηματοδότηση της Ολύμπιας οδού και του Μορέα ενώ εξηγεί πως «στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η μέγιστη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ».
Αναφορικά με το Ταμείο Επιμερισμού Κινδύνου για τα έργα υποδομών και παραγωγικών επενδύσεων, ο υπουργός σημειώνει πως «οι ελληνικές αρχές σε εφαρμογή των νέων διατάξεων αξιολογούν τα έργα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το νέο εργαλείο αξιοποιώντας το με τον πλέον ωφέλιμο τρόπο για έργα που παράγουν έσοδα στους τομείς της ενέργειας της διαχείρισης απορριμμάτων και των μεταφορών».Eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: