Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός και τραμ
Ταλαιπωρία μεθαύριο, καθώς ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς μετέθεσαν για την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου την 24ωρη απεργία που...
είχαν εξαγγείλει αρχικώς για σήμερα.
Στην κινητοποίηση δεν θα πάρουν μέρος τελικά οι συνάδελφοί τους από την εταιρεία «Οδικές Συγκοινωνίες» και έτσι λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά την Πέμπτη.
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στις νέες περικοπές στις αποδοχές τους, τονίζοντας ότι η μηνιαία μισθοδοσία του προσωπικού της εταιρείας έχει μειωθεί κατά 48%.
Παράλληλα διαμαρτύρονται και για την επερχόμενη αύξηση του εισιτηρίου κατά 25% το πρώτο τρίμηνο του 2013, η οποία υπαγορεύεται από το Μνημόνιο και θα φτάσει το κόμιστρο στο 1,75 ευρώ για τα μέσα σταθερής τροχιάς και στο 1,50 για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Ζητούν μάλιστα αντί των σχεδιαζόμενων αυξήσεων, τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του 2009 αλλά και τη θεσμοθέτηση της δωρεάν μετακίνησης για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 26 του μηνός, χωρίς ωστόσο να έχουν πάρει απόφαση ακόμα για το αν θα πραγματοποιήσουν απεργία ή στάσεις εργασίας, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετάσχουν στα συλλαλητήρια.ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: