Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ν.Δ.: Eμφύλιος των παιδιών του Αβέρωφ Ο... αβερωφικός Χατζηγάκης κτυπά... τον αβερωφικό Σαμαρά

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/FFA2639D533C140EE20FD7A2DD9BA8EF.jpg 

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 
Πολιτικές ρουκέτες προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εκτόξευσε ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός κ. Σ. Χατζηγάκης, υπεραμυνόμενος του ...μεσαίου χώρου, τον οποίο έχει αποκηρύξει πολιτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς.

Ο ανιψιός του Ευάγγελου Αβέρωφ (προέδρου της Ν.Δ. την περίοδο 1981-1984) και ένας από τους πιο παλαιούς κοινοβουλευτικούς (εκλέγεται από το 1974), εξέπληξε πολλούς, επικρίνοντας με τη στάση του, τον κ. Σαμαρά, τον πιο γνωστό αβερωφικό στην κεντροδεξιά παράταξη.

Στη Ν.Δ., αν και ξαφνιάστηκαν αρχικά, από τη στάση του κ. Χατζηγάκη, που μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για όλους και για όλα, μετά την υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και στη συνέχεια προχώρησαν στην πολιτική του απαξίωση.

«Τίποτα άλλο πιο σοβαρό έχετε να με ρωτήσετε;  ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων εάν θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για τον κ. Χατζηγάκη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Χατζηγάκη που ανταπάντησε μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το σχόλιο του κ. Μιχελάκη: «Ανταποδίδω την απαξίωση. Ποιος είναι αυτός ο Μιχελάκης;» είπε ο πρώην υπουργός.


«Φιρφιρίκοι» εντός Ν.Δ. πολεμούν τον Καραμανλή

Με σαφή στόχο «γαλάζια» στελέχη που ανήκουν στον ηγετικό πυρήνα της Ν.Δ. και ασκούν κατά καιρούς κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή, ο κ. Χατζηγάκης, υπερασπίστηκε το έργο του κ. Κ. Καραμανλή.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «φιρφιρίκους» εντός της Ν.Δ. που καλλιεργούν κλίμα εναντίον του τέως Πρωθυπουργού και τόνισε με έμφαση: «Κακώς τον υποτιμούν και ειδικά μέσα από το ίδιο μας το κόμμα, όπου ορισμένοι ‘‘φιρφιρίκοι’’ καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα τόσο ενάντια στον πρώην Πρωθυπουργό, όσο και σε αναγνωρισμένα στελέχη, τα οποία έχουν προσφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, απάντησε ουσιαστικά και σε όσοι ζητάνε πλήρη απεγκλωβισμό από το κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ., λέγοντας με νόημα: «Κάνουν λάθος και αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο ‘‘καραμανλισμός’’ έχει βαθιές ρίζες στην παράταξή μας».


Υπέρ του μεσαίου χώρου

Με υποδείξεις στην ηγεσία της Ν.Δ. ότι πρέπει να στραφεί προς το μεσαίο χώρο προκειμένου να κερδίσει ζωτικό χώρο στο εκλογικό σώμα για να υπάρξει πλειοψηφικό ρεύμα, ο κ. Χατζηγάκης, επιχείρησε με ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ρ/Σ «Ζυγός» Τρικάλων, να παίξει με τα νεύρα του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Χατζηγάκης, συνέστησε στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. να «αγκαλιάσει» το κέντρο, το λεγόμενο μεσαίο χώρο, κάνοντας μια υπέρβαση (χαρακτηριστικός όρος που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της «Πολιτικής Άνοιξης») στην πολιτική της.

«Εγώ δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με ανεξαρτησία, αυτονομία και με το θάρρος της γνώμης μου, πολλές φορές ερχόμενος σε σύγκρουση με τις ηγεσίες του κόμματός μου» είπε. Παράλληλα, αφού σημείωσε πως αυτός εισήγαγε στην ελληνική πολιτική σκηνή τη θεωρία του «μεσαίου χώρου», διευκρίνισε, ότι εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτήν.

Χαρακτήρισε θετικές τις τελευταίες αποφάσεις της Ε.Ε. για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας μας, διευκρινίζοντας όμως, προφανώς για να μην εκνευρίσει και άλλο την ηγεσία, ότι αποτελεί επιτυχία της ίδιας της Ευρώπης και όχι του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Θετικές κρίσεις για Ντόρα

Μόνο θετικές αναφορές είχε για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και στη Ν.Δ. επιμένουν ότι δύσκολα θα κερδίσει το εισιτήριο για τη Βουλή.

«Θεωρώ πως το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο, ότι ο δικομματισμός καταρρέει, είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο» τόνισε και συνέχισε: «Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους τους πολιτικούς».

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές για τη στρατηγική της Ν.Δ., υποστηρίζοντας: «Το γεγονός, ότι ενώ καταρρέει το ΠαΣοΚ, δεν κερδίζει η Ν.Δ. είναι σίγουρα ανησυχητικό».


Τον …έσωσε ο Αβέρωφ!

Πολλά στελέχη της Ν.Δ. σημειώνουν ότι ο κ. Χατζηγάκης θα είχε διαγραφεί, εάν δεν ήταν ανιψιός του Αβέρωφ και έλεγαν με νόημα, ότι ο πρώην υπουργός, είχε πλήρη συναίσθηση των όσων έλεγε και τόνισαν με έμφαση το χρονικό σημείο της τοποθέτησής του.

«Ήθελε να δημιουργήσει μείζον εσωκομματικό ζήτημα. Δεν εξηγείται αλλιώς» έλεγαν βουλευτές της Ν.Δ. που ανήκουν στην ομάδα των πιο σκληρών υποστηρικτών της νέας ηγεσίας και συμπλήρωναν: «Δεν είναι τυχαίο ότι η εμφάνισή του έγινε σε μια ημέρα που ο Σαμαράς πήγε πολύ καλά στη Βουλή. Ήθελε να ακυρώσει το όποιο προβλεπόμενο κέρδος της Ν.Δ.».

Κάποια άλλα στελέχη, που προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την κίνηση του κ. Χατζηγάκη, θύμιζαν ότι το 1992 είχε παραιτηθεί από υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του κ. Κ. Μητσοτάκη, αντιδρώντας στην απόφαση να ανατεθεί η δασοπυρόσβεση σε ξένη ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Χατζηγάκης, λένε κάποιοι βουλευτές, θεωρεί ότι η Ν.Δ. δεν τον στήριξε επαρκώς στην υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε. και επεσήμαναν ότι ο πρώην υπουργός ήταν σε απόσταση από τη σημερινή ηγεσία, η οποία δεν τον αξιοποίησε ούτε στον κομματικό ανασχηματισμό τον περασμένο Ιανουάριο, με τον οποίο δόθηκε ρόλος σε πολλά στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή
.(ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: