Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση της προέδρου των δασκάλων σε γονείς και εκπαιδευτικούς Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην πλατεία Ελευθερίας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 Τοπικά
Συνάντηση με τα προεδρεία των συλλόγων γονέων των σχολείων που είτε συγχωνεύονται είτε καταργούνται, καθώς και με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του... δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με την πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Πιερίας Φρειδερίκη Βάσσου.
Η συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα έγινε σε αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα νέα δεδομένα και τις αλλαγές που προκύπτουν από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Γονείς και εκπρόσωποι των συλλόγων κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συγχωνεύσεις, ενώ η κα Βάσσου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τις δράσεις που αποφάσισε ο σύλλογος.

Όπως είπε θα πρέπει να υπάρχει δυναμική παρουσία και όχι μεμονωμένη από τους συλλόγους γονέων των σχολείων που θα συγχωνευτούν και τόνισε πως γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην συγχώνευση των λυκείων στο δήμο Πύδνας - Κολινδρού αλλά καμία αναφορά στα δημοτικά σχολεία τα όπως υπογράμμισε "κατακερματίζονται" . Σύμφωνα με την κα Βάσσου εάν υπάρχουν δυναμικές αντιδράσεις τότε ίσως αλλάξουν και κάποιες αποφάσεις από αυτές που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Ανέφερε πως θα συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για μεγαλύτερη ευελιξία και κάλεσε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους θέλουν να συμμετέχουν, να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία που έχει αποφασίσει ο σύλλογος την Παρασκευή στις 1.30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: