Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδόφιλων με 70.000 μέλη Συνελήφθησαν 184 ύποπτοι, ύστερα από επιχείρηση της Europol - Δραστηριοποιείτο σε 30 κράτη

http://s.enet.gr/resources/2011-03/europol-thumb-medium.jpg 

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
Την εξάρθρωση ίσως του μεγαλύτερου δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο διαδικτυο , ανακοίνωσε η Europol. Αποτελείτο από 70.000 μέλη και ..είχε δραστηριότητες σε 30 χώρες.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 184 ύποπτοι, εκ των οποίων οι 121 στη Βρετανία, ενώ 60 παιδιά προστατεύονται από τις βρετανικές αρχές. Έχουν αναγνωριστεί συνολικά 670 ύποπτοι και 230 κακοποιημένα παιδιά.
Της τριετούς έρευνας, “Επιχείρηση διάσωσης”, ηγήθηκαν ερευνητές από το Κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας της Βρετανίας.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στο διαδικτυακό φόρουμ "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών.
Στην επιχείρηση εμπλέκονταν δεκατρείς χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Το δίκτυο είχε δράση και σε Αυστραλία, Βρετανία, Βέλγιο, Καναδάς, ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισλανδία, Ολλανδία και Ιταλία.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο διαδίκτυο" ανέφερε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουάινραϊτ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Χάγη. απο την Ελευθεροτυπία  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: