Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Προκηρύξεις για τα "τρομο-δέματα" σε Μέρκελ, Σαρκοζί

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 
Προσχέδια προκηρύξεων και προκηρύξεις που συνδέουν τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με την αποστολή παγιδευμένων... δεμάτων, τον περασμένο Νοέμβριο, σε πρεσβείες, οργανισμούς και ευρωπαίους ηγέτες, βρέθηκαν σε φορητό υπολογιστή, στο διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας Βόλου.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Θανάσης Κοκαλάκης, βρέθηκαν αρχεία κειμένων, που αποτελούν προσχέδια, αλλά και την τελική μορφή, της προκήρυξης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την αποστολή των 14 δεμάτων - βομβών σε ελληνικές πρεσβείες αλλά και στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί και τον ιταλό πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι.
Επίσης, βρέθηκε προκήρυξη στην τελική της μορφή για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον υπ. Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, η οποία υπογράφεται ως «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και προκήρυξη στην τελική της μορφή με τον τίτλο «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο Κάλεσμα Αλληλεγγύης στους Αντάρτες της Ε.Ο. Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στους Επαναστάτες και τα Άτομα, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση (δίκη 17 Ιανουαρίου 2011)».

Η προκήρυξη αυτή υπογράφεται από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αφορούσε τη δίκη των συλληφθέντων από τον Σεπτέμβριο του 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση. Και οι τρεις προκηρύξεις είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Indymedia.


Επίσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, σε απόσταση 1.500 μέτρων από το διαμέρισμα του Βόλου βρέθηκε ένα κλεμμένο, από τη Λάρισα, αυτοκίνητο, μάρκας Nissan, μολυβί χρώματος, που έφερε πλαστές πινακίδες από ΙΧ ίδιας μάρκας στην Αθήνα.


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί το βράδυ τις 9 προς 10 Μαρτίου και εκτιμάται ότι θα το χρησιμοποιούσαν στη ληστεία, που ετοίμαζαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στον Βόλο, κάτι που προκύπτει από τις σημειώσεις που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα.
Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας συνεχίζονται, ενώ από την αστυνομία έγινε και πάλι έκκληση στους πολίτες αν γνωρίζουν κάτι για τους έξι συλληφθέντες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας 170, 1014 και 1964.

Έκκληση Παπουτσή

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής κάλεσε τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων να παραδώσουν τα όπλα και να αφήσουν τη βία. "Θέλω σε όλους εκείνους τους νέους που ερωτοτροπούν με τη βία και εκστασιάζονται με την ιδέα της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας να στείλω ένα καθαρό μήνυμα. Θα τους έλεγα να αφοπλιστούν. Να αφήσουν τη βία. Γιατί η ζωή είναι δική τους", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός από το βήμα της Βουλής.(ΝΟΟΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: