Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.03.2011
 
Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τη Γραμματεία Καταναλωτικού Κινήματος της Γ.Σ.Ε.Ε. και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Καταναλωτή, πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 09:30 έως 14:00, στο Ξενοδοχείο IMPERIAL (Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα), Ημερίδα με θέμα:

«Γονείς και παιδιά-Σημερινοί και αυριανοί καταναλωτές
στις νέες συνθήκες».

Στην Ημερίδα θα παρουσιασθεί πανελλαδική έρευνα την οποία διεξήγαγε η Γραμματεία Καταναλωτικού Κινήματος της Γ.Σ.Ε.Ε. και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με θέμα:

«Οι καταναλωτικές συνήθειες των παιδιών σύμφωνα με τις απόψεις των γονέων».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη χρονική περίοδο 13 Σεπτεμβρίου 2010 έως 16 Φεβρουαρίου 2011 και είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας 2.361 ερωτηματολογίων, τα οποία και απετέλεσαν το αντικείμενο στατιστικής μελέτης.

Τα ερωτηματολόγια διανεμήθηκαν σε Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας και η διανομή – συλλογή έγινε από τα κατά τόπους Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα.
Η έρευνα αποσκοπεί στην καταγραφή των βασικών στάσεων των γονέων, παιδιών ηλικίας 6 – 13 ετών, στη διαχείριση των καταναλωτικών αναγκών και επιθυμιών των παιδιών τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ χρήσιμα, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε ως πολίτες και καταναλωτές.
Η παρουσίαση της έρευνας καθώς και των αποτελεσμάτων της και των συμπερασμάτων θα γίνει από τον Οικονομολόγο Κωνσταντίνο Β. Λαμπρόπουλο, Δρ. Οικονομικές Τεχνικές, Προβλέψεις, Προοπτικές.

Στην Ημερίδα θα παρευρεθούν και θα παρέμβουν:
η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Λούκα Τ. Κατσέλη,
ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος. Χρήστος Αηδόνης,
ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κος. Δημήτρης Σπυράκος.
Η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια κα. Νάνσυ Ταλούμη θα κάνει παρουσίαση με θέμα: «Κουλτούρα της κατανάλωσης και παιδικός ψυχισμός».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι εποπτευόμενων φορέων, εκπρόσωποι πολιτικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών και επιστημονικών – ερευνητικών φορέων και δημοσιογράφοι.

Στην Ημερίδα με το πέρας των τοποθετήσεων των εισηγητών θα τεθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και θα γίνουν σχετικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: