Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λευκό τοπίο στις παρολύμπιες περιοχές

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/87d046a0612cebe970cfa2e25a2cf983_L.jpg 

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Τα χιόνια έφεραν… προβλήματα
Με προβλήματα από τις χιονοπτώσεις η κίνηση στις παρολύμπιες περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Σε επιφυλακή ο Δήμος για κάθε ενδεχόμενο
Χιονίζει από χθες το μεσημέρι στον Όλυμπο αλλά και σε παρολύμπιες περιοχές, γεγονός που... αρχικά, τουλάχιστον, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις κατοίκων της Νότιας Πιερίας αλλά και στη διέλευση επισκεπτών, σε ορισμένα σημεία. 
Το χιόνι έπεφτε παντού, όμως οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στον οικισμό του Παλιού Παντελεήμονα και γενικότερα στους παλιούς οικισμούς της Νότιας Πιερίας, όπως επίσης στο Λιτόχωρο, στη Βροντού και σε δρόμους κοντά στον Όλυμπο.
Με την πρώτη χιονόπτωση ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, βρέθηκε στις περιοχές όπου υπήρχαν προβλήματα, ενώ συντόνισε τους συνεργάτες του (αντιδημάρχους και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες) και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την εθελοντική ομάδα της Νότιας Πιερίας η οποία χθες συνεισέφερε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, σε όλη τη δημοτική ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει η εθελοντική ομάδα σε συνεργασία με τον δήμο και την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και δόθηκαν λύσεις τόσο στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων όσο και σε προληπτικές ενέργειες (ρίψη αλατιού) προκειμένου να μη στρωθεί το χιόνι σε σημεία που είναι αναγκαία για τη διέλευση οχημάτων.
Επίσης, ο δήμος έστειλε γκρέηντερ και άλλα μηχανήματα σε επίκαιρα σημεία όπου υπήρχε πρόβλημα, ιδιαίτερα δε στον Παλιό Παντελεήμονα, όπου χθες λόγω της Καθαρής Δευτέρας ο οικισμός ήταν γεμάτος από επισκέπτες.
Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου κ. Παπαθανασίου, μέχρι χθες το βράδυ η κατάσταση ήταν αντιμετωπίσιμη ενώ συνεχίζεται η επιφυλακή μηχανημάτων και προσωπικού από την πλευρά του δήμου.
Η επιφυλακή υπάρχει ώστε να αντιμετωπιστούν εκ νέου προβλήματα όπου υπήρχε το ενδεχόμενο να σημειωθούν το βράδυ της 7ης Μαρτίου προς τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου, αλλά και στη συνέχεια, εξαιτίας βάσιμης πιθανότητας για περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και πρόκληση πιο έντονων προβλημάτων λόγω συνέχισης χιονοπτώσεων.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: