Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ανοχύρωτη στον χιονιά η Εθνική Οδός (απο τα ΝΕΑ) - Ανίκανη αποδείχτηκε η ιδιωτική εταιρεία.. που μόνο διόδια εισπράττει.. (απο τον ΚΡΑΧΤΗ) - βιντεο ρεπορτάζ..

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Μέχρι και αύριο θα διαρκέσει όπως φαίνεται η σοβαρή επιδείνωση του καιρού που έφερε χιόνια σε όλη τη χώρα. Παρά τις προειδοποιήσεις των µετεωρολόγων η κρατική µηχανή αιφνιδιάστηκε µε αποτέλεσµα να εγκλωβιστούν χιλιάδες εκδροµείς που επέστρεφαν από το τριήµερο
Οµηροι τουχιονιά έµειναν επί ώρες χθες το βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαµίας χιλιάδες εκδροµείς του τριηµέρου που εγκλωβίστηκαν στο εθνικό....συνεχίστε δείτε και το βίντεο ρεπορτάζ..
δίκτυο της Φθιώτιδας προς την Αθήνα. Παρά τις προειδοποιήσεις των µετεωρολόγων η κρατική µηχανή αποδείχθηκε ανέτοιµη και αιφνιδιάσθηκε από την έντονη χιονόπτωση. Τα εκχιονιστικά µηχανήµατα ήταν άφαντα, ενώ από το ύψος του Μαρτίνου έως τη Μαλακάσα χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν αφού όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλαν «δεν είχε πέσει ούτε τσουβάλι αλάτι».

Είναι χαρακτηριστικό του αλαλούµ που επικράτησε ότι την ώρα που η τροχαία Λαµίας αποφάσιζε να διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στο ρεύµα προς την Αθήνα– περίπου στις οκτώµισι το βράδυ – προκειµένου να απεγκλωβισθούν εκχιονιστικά και αλατιέρες που είχαν ακινητοποιηθεί ανάµεσα στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, τα αρµόδια υπουργεία στην Αθήνα βεβαίωναν ότι δεν υπήρχεκανένα απολύτως πρόβληµα στην Εθνική από την κακοκαιρία. Ενηµέρωναν µάλιστα, για µικρά προβλήµατα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, όταν έγινε σαφές το µέγεθος του προβλήµατος στην Εθνική Οδό, ο υπουργός Μεταφορών ∆ηµήτρης Ρέππας έφυγε από το Υπουργικό Συµβούλιο και καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση που είχε δηµιουργηθεί στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή (αλλά και την εκµετάλλευση των σταθµών διοδίων, τα οποία ήταν τα µόνα που λειτουργούσαν κανονικά στην εθνική). Ο κ. Ρέππας ζήτησε συγγνώµη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν και προανήγγειλε ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Οπως έλεγαν από το περιβάλλον του, η κοινοπραξία τον ενηµέρωνε ότι όλα ήταν υπό έλεγχο, ότι εκχιονιστικά και αλατιέρες έκαναν τη δουλειά τουςκαι ότι η Eθνική Oδός ήταν ανοιχτή. Κι όµως, ακόµη κι όταν η χιονόπτωση είχε κοπάσει –περίπου στη δέκα το βράδυ – στη Μαλακάσακαι πάλι χιλιάδες οδηγοί παρέµενανακινητοποιηµένοι, αφού το χιόνιείχε στο µεταξύ καλύψει την Eθνική στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία οδηγού στα «ΝΕΑ», ο οποίος ξεκίνησε στις εξίµισι το απόγευµα από το145ο χιλιόµετρο της Eθνικής Oδού Λαµίας- Αθήνας και λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ βρισκόταν εγκλωβισµένος στη Μαλακάσα. «∆εν είδα τίποτα στη διαδροµή. Ούτε ένα µηχάνηµα», είπε.

Η Τροχαία της Λαµίας διέκοψε την κυκλοφορία στο ρεύµα προς την Αθήνα από το ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας για περίπου µία ώρα. Ταυτόχρονα είχαν δηµιουργηθεί ουρές δεκαπέντε χιλιοµέτρων στη Μαλακάσα. Τελικά µία λωρίδα κυκλοφορίας άνοιξε µε τη συνδροµή µηχανηµάτων από τον ∆ήµο Λοκρών.

Το κύµα της «ψυχρής εισβολής» που άρχισε να καλύπτει την Ελλάδα προκάλεσε αισθητή πτώση της θερµοκρασίας από χθες το απόγευµα. Οι χιονοπτώσεις, που από χθες το βράδυ άρχισαν να «κατηφορίζουν» από τις ορεινές και πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας προς την Αττική, εκδηλώνονται σήµερα ακόµη και στοκέντρο της πόλης.

Βελτίωση του καιρού αναµένεται από αύριο.(απο τα ΝΕΑ)
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΧΤΗ

"σχόλιο του ΚΡΑΧΤΗ"
ΠΡΌΣΦΑΤΑ ξεκίνησα απο Πιερία για Αθήνα και πλήρωσα 37,00 και κάτι Ευρώ.Ανα δέκα χιλιόμετρα στην Πϊερία και διόδια..για ποιό λόγο πληρώνουμε; μα όπως λένε οι φωστήρες για να έχουμε οδικό δίκτυο άριστο.. κλπ κλπ.Με τον πρώτο χιονιά και μάλιστα Μαρτιάτικο αποδείχθηκε ότι η ιδιωτική εταιρία το μόνο που μπορεί να κάνει σωστά.. είναι να βρόισκει τρόπους και συμπαραστάτες με εκβιασιτκό τρόπο να εισπράττει τα διόδια και να ρουφάει τις οικονομίες των ελλήνων πολιτών..Αλλά απο προσφορά υπηρεσίας; τα είδατε.. δρόμοι καραμανιόλες που ΘΑ.ΘΑ.ΘΑ.. γίνουν, και άν ξαναχιονίσει να έχετε στο νού σας. ότι θα είστε μόνοι σας.. δέν νοιάζονται για σάς.. μόνο να σας τα παίρνουν θέλουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: