Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

OKANA Κατερίνης δεν πρόκειται να μεταφερθεί στο παλιό γενικό Νοσοκομείο

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011  Τοπικά
Η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλιώρη, (Ψυχίατρος και Επιστημονικά υπεύθυνη), συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Γαζγαλίδη (Ψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνο) του ΟΚΑΝΑ στη Β. Ελλάδα και τον Γενικό Δ/ντή κ. Πλατανιά, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, τον Διοικητή του ΨΝΠΟ κ. Κοσμαδάκη για να ενημερωθούν για την έως τώρα... λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στη Κατερίνη.
Αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του ΨΝΠΟ κ. Κοσμαδάκη για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης, στη συνεχεία συνοδευόμενοι από τη Διοίκηση επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης.

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο κ. Κατόγλου, ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης και η κ. Τσεκούρα, παθολόγος με σύσσωμη τη θεραπευτική ομάδα.

Μετά τη ξενάγηση που έγινε στη κα Μαλιώρη στους χώρους εργασίας του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης και την πλήρη ενημέρωση της από τους εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης και τη Διοίκηση του ΨΝΠΟ κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είπε μεταξύ των άλλων.

Η δομή του ΟΚΑΝΑ της Κατερίνης λειτουργεί αποτελεσματικά και προσφέρει πλέον υπηρεσίες ποιότητας.

Η δομή στελεχώθηκε επαρκώς σε ιατρικό προσωπικό αφού προσελήφθησαν δύο [2] ιατροί, παθολόγος και ψυχίατρος και συνολικά απασχολούνται 14 άτομα. Από αυτά τα 10 είναι από τη δύναμη του ΨΝΠΟ και 4 από τον ΟΚΑΝΑ.

Η δομή λειτουργεί πλέον σε πενθήμερη βάση και προσφέρει υπηρεσίες σε 400 άτομα.

Ήταν υποχρέωσή μου να 'ρθω όπως κάνω και για την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να δω τη λειτουργία τόσο των Κέντρων πρόληψης αλλά και τα θεραπευτικά προγράμματα.

Ξέρω ότι ο ΟΚΑΝΑ Κατερίνης, από την έναρξη λειτουργίας του [29-8-2008] εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό ατόμων που τον χρειάζονται και είναι προς τιμήν των εργαζομένων που ειλικρινά με ωράρια που δεν έχουμε συνηθίσει στο δημόσιο τομέα, έχουνε δώσει την ψυχή τους προκειμένου να καλύψουνε τις ανάγκες 400 ατόμων που χορηγούνται εδώ καθημερινά.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τον τρόπο που λειτουργεί η θεραπευτική ομάδα και το σύνολο του προσωπικού και είμαι ειλικρινά ευγνώμων στη Διοίκηση για τις παροχές που κάνει για κάλυψη των αναγκών του προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας.

Σημειώνεται εδώ ότι 10 εργαζόμενοι του ΨΝΠΟ εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ.

Παράλληλα ο Διοικητής του ΨΝΠΟ με ιδιαίτερο πνεύμα συνεργασίας θέλει να δούμε τα προβλήματα και την επίλυση τους.

Και συγκεκριμένα, ο χώρος εδώ είναι σαφές ότι δεν επαρκεί και πρέπει να δούμε μια καλύτερη κτιριολογική κάλυψη.

Τι μπορεί να γίνει για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης.

Α) Να μας δώσει το ΨΝΠΟ ένα νέο χώρο για στέγαση (ίσως το κτίριο των οξέων περιστατικών όταν μετεγκατασταθεί στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης).

Β) Να αναζητήσουμε νέο χώρο στην Κατερίνη.

Γ) Να μας παραχωρήσει χώρο το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μετεγκατασταθούμε στο παλιό γενικό νοσοκομείο Κατερίνης. Σ' αυτό δεσμεύομαι τόσο εγώ όσο και ο Διοικητής του ΩΝΠΟ κ. Κοσμαδάκης, και κακώς ορισμένοι διαδίδουν ότι θα πάμε στο παλιό νοσοκομείο. Αυτό αποκλείεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: