Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στα άκρα η κόντρα Κυβέρνησης - γιατρών



Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένωνΚλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, μετά και την απόφαση για εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του... ΙΚΑ από γιατρούς συμβεβλημένους με άλλα ταμεία, η υλοποίηση της οποίας  ξεκίνησε χθες Δευτέρα.
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη στον ΒΗΜΑ 99,5: «Κάποιοι έμαθαν τον χώρο της υγείας σε δύο μήνες και νομοθετούν, νομίζοντας ότι δίνουν λύσεις».
Οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία και χαρακτηρίζουν «απεργοσπαστικό μηχανισμό» το σχέδιο της κυβέρνησης. Καλούν, δε, τους ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που βρίσκονται στην κατάληψη του υπ.Υγείας.
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης” χθε το πρωί.
O Γ.Κουτρουμάνης  O κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας και σημείωσε πως σε περίπτωση που υπάρχει έκτακτη ανάγκη υπάρχουν και τα νοσοκομεία.
Πάντως, από νωρίς χθες το πρωί της Δευτέρας, ασφαλισμένοι συρρέουν στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας, όπου οι απεργοί γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα.
Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, στη λίστα των γιατρών που θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ περιλαμβάνονται συνταξιούχοι γιατροί, ακόμα και αποβιώσαντες.
Ο Ι.Σ.Α.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε πως θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία, αν συμμετάσχουν στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας» και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως μόνο 27 γιατροί έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους άλλων ταμείων.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, η αντίδραση των γιατρών του ΙΚΑ οφείλεται στο ότι είχαν συνηθίσει να εξυπηρετούν κατ' αποκλειστικότητα τους ασφαλισμένους του ταμείου, ωστόσο τόνισε πως 5 εκατ. ασφαλισμένοι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται από 7.000 γιατρούς. Γιαυτό υπήρχε η ταλαιπωρία του κόσμου και αυτό θα τελειώσει, είπε ο κ. Κουτρουμάνης.
Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στα μέσα της εβδομάδας τα όποια προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχει εξομαλυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: