Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

2
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011        
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Την τιμητική τους είχαν χθες τα «αγροτικά» θέματα, αφού οι τρεις από τους τέσσερις... βουλευτές μας, ασχολήθηκαν μ’ αυτά.
Ο Κώστας Κουκοδήμος κατέθεσε ερώτηση για τον αποκλεισμό των καπνοπαραγωγών από το άρθρο 144, ο Θανάσης Παπαγεωργίου ζήτησε από την κ. Μπιρμπίλη να προηγηθούν οι αιτήσεις καπνοπαραγωγών για έγκριση φωτοβολταϊκών και ο Γιάννης Αμοιρίδης κατέθεσε ερώτημα για το βακτήριο που ενδεχομένως να απειλήσει την ακτινιδιοπαραγωγή του νομού μας, ζητώντας την σύσταση παρατηρητηρίου…

Παρόλα αυτά και οι αγρότες της περιοχής μας «ζεσταίνουν» (κατά πως λένε) τις μηχανές των τρακτέρ τους για να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις. Αυτό βέβαια, θα γίνει με την προϋπόθεση, ότι τους έχει μείνει κανένα ευρώ στην τσέπη για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ πετρέλαιο και δεν τα έχουν «τσοντάρει» όλα για να μπουν στη σειρά για… φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις!


2
Η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Ελατοχωρίου  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η  Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας, με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.
Οι επαγγελματίες του Ελατοχωρίου επεσήμαναν  την ανάγκη για ανάπτυξη και προβολή  του τόπου τους,  προκειμένου να καταστήσουν την περιοχή ελκυστική για όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο,  να σημειώσουν και κάποια θέματα που τους απασχολούν όπως είναι το αποχετευτικό  δίκτυο, η οικονομική κατάσταση του χιονοδρομικού κέντρου,  η  βελτίωση  των υποδομών της  οδοποιίας αλλά και η συντήρηση  σημαντικών μνημείων της περιοχής.
Εμείς θα προσθέταμε και την έλλειψη χιονιού η οποία όμως επαφίεται στις αγαθές προθέσεις του Υψίστου, ο οποίος μάλλον δεν είναι με το μέρος μας, ως προς αυτό…


3
Το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα επισκέφθηκαν φοιτητές της Ελληνικής Εταιρείας “Παιδεία” μαζί με τον πρόεδρο του οργανισμού καθηγητή του πανεπιστημίου Connecticut των Η.Π.Α. κύριο Ηλία Τομάζο.
Οι φοιτητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο είχε ετοιμάσει το ίδρυμα με τη βοήθεια της μουσειολόγου κυρίας Κ. Ρογκότη και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις του.
Την αποστολή υποδέχθηκε ο γραμματέας του ιδρύματος Μπάμπης Ζαπουνίδης και τα μέλη του συμβουλίου κύριοι Πίτσιας, Κάκκαλος και Πιστικός οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη της “Παιδεία” στην Πιερία για τα προγράμματα ελληνικών σπουδών φοιτητών ξένων πανεπιστημίων, καθώς και για τη συνεργασία με το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο χώρο του αρχαίου Δίου.


4
Στο μνημόσυνο του πολιτευτή της Ν.Δ. Τρικάλων Γ. Καλύβα και της συζύγου του,  βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου 2011 τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πιεριας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκος Κατσαβός (αριστερά) και Βαγγέλης Αθανασιαδης (δεξιά). Στο Διάσελο Τρικάλων, τόπο καταγωγής του Γ. Καλύβα, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πιεριας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τους υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη και ζήτησε να την πλαισιώσουν κατά τη συνέχεια των επισκέψεών της στο νομό Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: