Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οδυνηρές οι επιπτώσεις της κρίσης στις φτωχές περιφέρειες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ .

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥFebruary 8, 2011 at 9:12am
Θέμα: Οδυνηρές οι επιπτώσεις της κρίσης στις φτωχές περιφέρ
Μετά από αίτημα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμη; Επιτροπή; Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου θα ενημερώσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, την Βουλή για την ....οικονομική και δημογραφική κατάσταση των Περιφερειών, σε μια προσπάθεια να διαφανούν οι επιπτώσεις της κρίσης στο σύνολο της χώρας.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει συγκεντρώσει τα αποτελέσματα των Εθνικών Λογαριασμών σε επίπεδο Περιφέρειας που αφορούν στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία και στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτά οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι οδυνηρές στις φτωχές περιφέρειες της χώρας, καθώς η οικονομική δραστηριότητα έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την προηγούμενη διετία.
Η κοινοποίηση των νέων στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι χρήσιμη και για τις ίδιες τις Περιφέρειες, καθώς έως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, που θα αποτελέσουν τη βάση για την αναθεώρηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η διαπραγμάτευση για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: