Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - Επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης .. ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ"ΚΡΑΧΤΗ"

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
Επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης του Περιφερειακού Συμβούλου Γρηγόρη Παπαχρήστου Κριστιάν Τιμονιέ: «Πολλές οι δυνατότητες συνεργασίας των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Νότιας Γαλλίας»
                     Μετά από πρόσκληση του ....Γάλλου Προξένου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Νίκο Πασχαλούδη, επισκέφθηκε την Τρίτη το μεσημέρι το Γαλλικό Προξενείο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόξενο κ. Κριστιάν Τιμονιέ. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Παπαχρήστος και ο κ. Τιμονιέ συνδέονται με μακρόχρονη προσωπική φιλία και πρόσφατα συνεργάστηκαν κυρίως σε θέματα πολιτισμού στο δήμο Δίου και στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Αξιοσημείωτη είναι η έκθεση χαρακτικών Γάλλων καλλιτεχνών με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο που μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά από το μουσείο του Λούβρου στο Δίον, επίσης η ανακήρυξη της Γαλλίας ως τιμώμενης χώρας στο 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου με αποτέλεσμα μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών και στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος Πρόξενος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Δίου ενώ μαζί με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα είναι θερμοί θαυμαστές του Δίου και της Μακεδονίας. Άλλωστε έχουν επισκεφθεί το Δίον αρκετές φορές.
           Στη χθεσινή τους συνάντηση στο Γαλλικό Προξενείο, όπου ο Πρόξενος υποδέχτηκε τον κ. Παπαχρήστο με τη νέα του ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμό της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και δυνατότητες συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί με αντίστοιχες περιφέρειες της Γαλλίας και κυρίως της Νότιας Γαλλίας. Συγκεκριμένα σε θέματα πολιτισμού, με αφορμή μάλιστα την έκθεση για τη Μακεδονία που θα διοργανωθεί το 2012 στο μουσείο του Λούβρου, σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας καθώς και σε θέματα αγροτουρισμού όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσφέρει πολλές δυνατότητες. Ο κ. Τιμονιέ δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση για την ανάπτυξη συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γεγονός που επισήμανε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη και σύντομα αναμένει προτάσεις και πρωτοβουλίες από την ελληνική πλευρά. Ο κ. Παπαχρήστος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις στους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του καθώς και στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τέλος, ο Πρόξενος ανακοίνωσε στον κ. Παπαχρήστο την απόφαση της διοίκησης του μουσείου του Λούβρου να δωρίσει στο δήμο Δίου δύο χαρακτικά έργα με αναφορά τον Μέγα Αλέξανδρο ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ του Γαλλικού Προξενείου και του δήμου Δίου. Μάλιστα στην τελετή παράδοσης των έργων στο Δίον θα παρευρεθεί και ο διευθυντής του μουσείου του Λούβρου κ. Τορρές.
           Ο κ. Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον Πρόξενο κ. Τιμονιέ για την ευγενική πρόσκληση κυρίως όμως για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του και την εκτίμησή του στο Δίον, τη Μακεδονία, την Ελλάδα. Χάρισε σ’ αυτόν ένα λεύκωμα με τίτλο «Πιερίδων στέφανος» του γνωστού αρχαιολόγου Μάνθου Μπέσιου που αναφέρεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της Βόρειας Πιερίας. 

"ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ "
Πάντα οι δημόσιες σχέσεις είναι απαραίτητες για την προώθηση των συμφερόντων των δημοτών.. γι αυτό οι πολιτικοί έτσι πρέπει να λειτουργούν... αρκεί όμως να μήν χρεώνονται οι συμπολίτες μας για "περιττά" έξοδα για άρτον και θεάματα και δημιουργούνται χρέη... που ακόμη ψάχνουμε να τα βρούμε....Γιατί ο "Λούβρος" είνα μακρυά και δαπανηρός....

Δεν υπάρχουν σχόλια: