Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Νικήτας, Γκιουλέκας, Πανίκας: Αδειανά πουκάμισα

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Είναι και τα πρόσωπα θλιβερά και ανίκανα, δεν προσέφεραν το παραμικρό στους δημότες τα προηγούμενα χρόνια, παρά μόνο φιγούρα, επικοινωνία και διαχείριση αδιαφανή.
Τρέλα και ...αλλοφροσύνη επικρατεί στα επιτελεία του Νικήτα, του Πανίκα και του μορφονιού Γκιουλέκα ενόψει του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τους έχουν ζώσει μαύρα φίδια, καθώς νοιώθουν έντονη την αμφισβήτηση και αντιλαμβάνονται ότι τείνει να διαμορφωθεί κλίμα ανατροπής και αλλαγής στους δήμους και στις περιφέρειες που η δεξιά ορίζει από το 1986 και δώθε.

Είναι και τα πρόσωπα θλιβερά και ανίκανα, δεν προσέφεραν το παραμικρό στους δημότες τα προηγούμενα χρόνια, παρά μόνο φιγούρα, επικοινωνία και διαχείριση αδιαφανή. Ο Δήμος Αθηναίων έχει τα χάλια του, ο Νικήτας δεν μπορούσε έτσι δεσμευμένος που είναι από τη δεξιά συμμορία που τον συνοδεύει, να αλλάξει τα πράγματα.


Και ίσως δεν ήθελε κιόλας. Αλλωστε δεν διαθέτει περγαμηνές, δεν άφησε κάτι ξεχωριστό απ' όπου πέρασε, δεν κομίζει κάτι, όσο και αν αυτοπροβάλλεται ως ταλέντο και πολιτικός αιχμής. Πρόκειται για κλασικό φιγουρατζή, που κοροϊδεύει την κοινωνία και στο τέλος πιστεύει ότι είναι σπουδαίος. Περνώντας ο καιρός όμως ο κόσμος άρχισε να το καταλαβαίνει και πλέον είναι έτοιμος να τον κατασπαράξει.


Το ίδιο ισχύει και για τον γίγαντα Πανίκα Ψωμιάδη, το άλλο δεξιό ψώνιο, που νόμιζε ότι με συμμάχους τον Αυτιά, τον Παπαδάκη, τον Καμπουράκη και τον Οικονομέα, που δήθεν διασκεδάζουν μαζί του και το κάνουν υποτίθεται για την τηλεθέαση, θα έκανε υγιεινό περίπατο. Ελα όμως που τον πήρανε κι αυτόν χαμπάρι. Κατάλαβαν οι Μακεδόνες ότι η εποχή είναι σκληρή και με τα νούμερα προκοπή δεν κάνεις.


Ηρκεσε ένας κανονικός άνθρωπος για να τον βάλει στη θέση του. Αγνωστος ο Μπόλαρης, αλλά με τη δύναμη εκείνου που ξέρει την αλήθεια και δε διστάζει να την πει κατάμουτρα, κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να ακινητοποιήσει τον Πανίκα, να αναιρέσει το πλεονέκτημα του θράσους και να τον καθήσει κάτω να απολογηθεί για όσα έκανε και για όσα δεν έκανε. Πιθανώς να μην τον κερδίσει, αλλά σίγουρα τον έχει τελειώσει. Ο τσαμπουκάς του Ψωμιάδη, αυτό το κράμα λαϊκισμού και θράσους δεν περνάει πια. Εξαντλήθηκε.


Αντιστοίχως ο κοσμευόμενος, της κακιάς ώρας δημοσιογράφος το επάγγελμα, Γκιουλέκας που θέλησε να διαδεχθεί την άλλη θεσσαλονικιώτικη δεξιά φούσκα επίσης δεν λέει τίποτε. Με λόγο σαν τα ρούχα του, σπουδαιοφανή, αλλά ρηχό, δε λέει και δεν έχει επί της ουσίας τίποτε να πει. Αναπαράγει τη νεοδημοκρατική κασέτα της απραξίας και της παπάρας, δεν έχει τίποτε να δώσει, ούτε να αλλάξει.


Κάπως έτσι, επειδή κόσμος τους έχει καταλάβει, τείνει να διαμορφωθεί κλίμα αλλαγής τόσο στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ευκαιρία άλλωστε να δοθεί ένα άλλο σήμα, ένα σήμα αλλαγής, ότι η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται άλλο με αδειανά πουκάμισα, με κακλαμάνηδες, ψωμιάδηδες και παπαγεωργοπουλάκια.

www.insideinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: