Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

psomiadis
Για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε (σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης, έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που στηρίχθηκε από το ΛΑΟΣ, Μάκη Στεργίου.
Για να μην κάνουν μερικοί-μερικοί όνειρα ότι ο ΛΑΟΣ θα γυρίσει την πλάτη του στον καλό φίλο του Γιώργου Καρατζαφέρη.



Δίλλημα σε αριστερούς ψηφοφόρους βάζει πάλι το ΠΑΣΟΚ, ενόψει ..
του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Προσέξτε, λέει, μη βγουν δεξιοί.
Στο Λιτόχωρο πάντως δεν φαίνεται να περνάνε τέτοια διλήμματα. Ούτε σε αριστερούς, ούτε σε …Πασόκους.



Τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου περιμέναμε (πως και πως πριν από μήνες) στο νοσοκομείο Κατερίνης, ο Ανδρέας Λοβέρδος μας έρχεται.
Κι αυτός παρεμπιπτόντως. Λόγω του δεύτερου γύρου στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.
Δε βαριέσαι. Έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο να δώσει, αλλά να κόψει (λειτουργικές δαπάνες).



mauridouΣυνέντευξη τύπου δίνει σήμερα το πρωί η υποψήφια αντιπεριφεριάρχης Πιερίας (με το συνδυασμό του Ψωμιάδη) Σοφία Μαυρίδου. Κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως μας πληροφορεί, θα κάνει μια συνολική αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 7ης Νοεμβρίου και θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες της Αντιπεριφέρειας και τις θέσεις του συνδυασμού για το μέλλον της Πιερίας.



Εξαιτίας της «οικονομικής κρίσης», τα σκουπίδια της Αττικής θα είναι μειωμένα έως και 23%, διάβασα χθες.
Υποθέτω πως το ίδιο θα συμβεί και αλλού στη χώρα, άρα έχουμε κι εμείς ελπίδες να μειωθούν τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ Κατερίνης που ξεχυλάνε στα χωράφια και στα ρέματα.



Περισσότερες από 1.500 ελληνικές εταιρείες (πολλές από τη Βόρεια Ελλάδα) μετανάστευσαν στα Βαλκάνια τα τελευταία δύο χρόνια, υπό το πιεστικό δίλημμα «ή μεταφερόμαστε ή κλείνουμε».
Ευτυχώς, μαθαίνω, έρχονται εδώ ξένες εταιρείες, σαν αυτή, τη γερμανική, που ο δήμος Δίου υπέγραψε χθες (παρόντος του Μάρκου Μπόλαρη) συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης, για να χτίσει εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα.
Έτσι, μπορεί να ξεμείνουμε από Έλληνες εργοδότες, θα ‘χουμε όμως Γερμανούς.



1
Πανστρατιά για τον β' γύρο των εκλογών κήρυξε το ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις ανίερες, όπως τις χαρακτηρίζει συμμαχίες της Νέας Δημοκρατίας με το ΚΚΕ.
Την τελευταία φορά (είναι και πρόσφατη) που άκουσα για πανστρατιά του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Πιερίας, το αποτέλεσμα ήταν ο υποψήφιός του στην Κατερίνη να πάρει 30% και στο Λιτόχωρο 15%...
Οπότε, μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούν στη Ρηγίλλης, διότι όλο και κανένας Πάγκαλος θα μιλήσει μέχρι την Κυριακή και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους



2«Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, δοθέντος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό την προστασία του Συντάγματος. Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα των μονίμων υπαλλήλων, δεν τίθεται σε κίνδυνο σε καμιά περίπτωση...»
Δημήτρης Ρέππας

Και τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να είναι ήσυχοι και να νιώθουν ασφαλείς για το εργασιακό τους μέλλον… Μπορεί το Σύνταγμα να τους προστατεύει, αλλά υπάρχει και μια στρατιά δημοσίων υπαλλήλων «αορίστου χρόνου» τους οποίους ανά πάσα στιγμή μπορεί να «εκτελέσει» η Κυβέρνηση. Διότι, ο κ. Ρέππας το είπε καθαρά (μην ξεχνάτε ότι έκανε επί πολλά έτη Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και μετράει πολύ καλά τις λέξεις του) «η απασχόληση στο δημόσιο τομέα των μονίμων δεν τίθεται σε κίνδυνο…»



3
Τα ραβασάκια της περαίωσης τα οποία στάλθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αλλά και τα πρόσφατα από τη ΔΟΥ Κατερίνης για κατάσχεση λόγω οφειλής 500 ευρώ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Μάρκος Μπόλαρης, με την υποσημείωση «πώς μπορεί να πείσει αυτός και οι συνεργάτες του, τους πολίτες να μην απέχουν από την κάλπη»….
Για το μεν πρώτο κομμάτι αρκέστηκε να πει ότι η περαίωση είναι η απόδειξη της ανυπαρξίας μηχανισμών από πλευράς Κράτους και Υπουργείου Οικονομικών που δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά που έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια.
Για το δε, δεύτερο κομμάτι, σχολίασε με τη φράση «ουαί ημίν», αλλά δεν διευκρίνισε (παρότι ρωτήθηκε) αν αυτή αφορά τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ή την πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών να μαζέψει με κάθε τίμημα τα οφειλόμενα.
Διότι, η λογική λέει, ότι δεν ξυπνάει ένα πρωί ο Διευθυντής της εκάστοτε ΔΟΥ και λέει: σήμερα θα κάνω κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμη και σε εκείνους που οφείλουν στο δημόσιο 400 και 500 ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: