Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η αποχή είναι συνενοχή

vasiko_1
Συνέντευξη τύπου του Μάρκου Μπόλαρη στην Κατερίνη
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη εξαπέλυσε χθες το πρωί από την Κατερίνη ο Μάρκος Μπόλαρης, κάνοντας έκκληση στους ...ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή και να επιλέξουν αν θα εκλέξουν περιφερειάρχη που θα αξιοποιήσει τη δυναμική ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας ή Περιφερειάρχη της συντήρησης και της στασιμότητας.
vasiko_2Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, προειδοποιώντας ότι όλοι θα είναι
συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα της Κυριακής, είτε προσέλθουν να ψηφίσουν, είτε όχι.
Ο Μάρκος Μπόλαρης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας όσους προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, αλλά και εκείνους που δεν προσήλθαν, αλλά θα το κάνουν αυτήν την Κυριακή. «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που ψήφισαν, γιατί με τη δική τους ψήφο, άνοιξαν προοπτικές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τη δική τους επιλογή την επόμενη Κυριακή οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν, ανάμεσα σε δύο σχολές, σε δύο προσεγγίσεις και πολιτικές απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.
vasiko_3Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι οι πολίτες την Κυριακή, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να πάει μπροστά ο τόπος, αξιοποιώντας την αποκέντρωση Κράτους στην Περιφέρεια αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την τεράστια δυναμική που δίνει η ίδρυση του καινούργιου θεσμού. «Επιλέγουν, αν εμείς που μένουμε στην Περιφέρεια θα αξιοποιήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες για το καλό του τόπου, καθώς και για τον αν θα επιλεγεί Περιφερειάρχης που πιστεύει στις δυνατότητες του τόπου και έχει πρόγραμμα ανάπτυξης για τον τόπο», είπε ο κ. Μπόλαρης, προσθέτοντας πως το διακύβευμα της Κυριακής είναι αν θα εκλεγεί Περιφερειάρχης που είναι έτοιμος να χτυπήσει την ανεργία, να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον πρωτογενή τομέα και να αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητες του τουρισμού ή αν θα επικρατήσουν δυνάμεις συντήρησης, στασιμότητας και δυνάμεις οι οποίες θέλουν να καταγράφονται με έναν κούφιο καταγγελτικό λόγο και έχουν αποτύχει στα μικρά, στα λίγα, στη Νομαρχία.
vasiko_4Ο κ. Μπόλαρης, έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, προσπαθώντας να τονίσει τη σπουδαιότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, λέγοντας πάμε μπροστά με ανάπτυξη ή μένουμε σε λογικές παρελθόντος.  Αξιοποιούμε τη μεταφορά εξουσιών στην Περιφέρεια ή μένουμε σε έναν καταγγελτικό λόγο σε βάρος της Αθήνας; Ανοίγουμε ευρωπαϊκή προοπτική με εξωστρέφεια για την Περιφέρεια ή λειτουργούμε με φοβικότητα, συντηρητισμό, υστέρηση και καθυστέρηση;  «Μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, «βρισκόμαστε επειδή το επέλεξαν οι πολίτες την Κυριακή, επειδή με τη δική τους ψήφο, έδωσαν απάντηση στην αλαζονεία εκείνων που είχαν προεξοφλήσει ότι θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή με μεγάλα ποσοστά. Προεξοφλούσαν την ψήφο των πολιτών, επειδή δεν έμαθαν να τους σέβονται»

Επίθεση στον «νομάρχη» Ψωμιάδη

Ο Μάρκος Μπόλαρης, αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του, στην 8ετή θητεία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πίσω από την τηλεοπτική εικόνα υπήρχε ένα καθεστώς αδιαφάνειας, με άπειρες δικαστικές εμπλοκές».
vasiko_5Συνεχίζοντας, έκανε εκτενή αναφορά σε πρόσφατη συνέντευξη συνεργάτη του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι δαπανήθηκαν χρήματα για έργα που δεν έγιναν ποτέ, κάνοντας λόγο για τεράστιο πολιτικό θέμα. «Αν είπε την αλήθεια ο κ. Τσασμαλής, ο οποίος εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, πρέπει να πάνε στο Δικαστήριο. Αν δεν είπε την αλήθεια, καλώ τον κ. Ψωμιάδη να τον αποπέμψει, σήμερα κι όλας», είπε ο κ. Μπόλαρης, συμπληρώνοντας ότι η απάντηση που δόθηκε μέχρι σήμερα από τους συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη δεν πείθουν κανέναν. «Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πήγαν τα λεφτά», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας του τόνους της αντιπαράθεσης.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής, κυρίως στους νέους, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος συμμετέχει σ’ αυτήν την μάχη, όχι απλά για τη συμμετοχή, αλλά επειδή είναι πεπεισμένος ότι θα την κερδίσει.
Τέλος, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θα εργαστούν με διαφάνεια και με σεβασμό στο κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι την Κυριακή θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Κεντρική Μακεδονία, «η οποία μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη τη χώρα, αρκεί να εκλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: