Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το μπαλάκι στους... βουλευτές

mpalaki_bouleytes_1
Με παρόντες τους τρεις βουλευτές του Κινήματος, αλλά με ηχηρές απουσίες, αφού έλειπε η πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ και μαζί μ’ αυτούς και ο... Γραμματέας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η διευρυμένη συνεδρίαση του Οργάνου ενόψει των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια.
mpalaki_bouleytes_2Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την κακή εμπειρία προηγούμενων προεκλογικών αναμετρήσεων, όπου οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές «κόστισαν» στο κόμμα, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να στείλουν μήνυμα, προς τα τρία βουλευτικά γραφεία, ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια προσωπικών επιλογών. Η συνεδρίαση κυμάνθηκε γενικά σε ρηχά επίπεδα, ενώ από την πλευρά τους οι τρεις βουλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαβεβαιώσουν τα μέλη της Νομαρχιακής, ότι στηρίζουν τις επιλογές του κόμματος για τους δήμους της Πιερίας, αλλά και την Περιφέρεια.
Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. Του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε και ο υπεύθυνος για τον νομό από πλευράς του Κινήματος για τις εκλογές Γιώργος Νάνος, ο οποίος στην τοποθέτησή του, παραδέχθηκε ότι λείπει το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Νάνος, επικέντρωσε κυρίως στη μάχη της Περιφέρειας, σημειώνοντας πως αν δεν κερδιθεί αυτή, δεν θα ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης για την Κεντρική Μακεδονία, όσους δήμους κι αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.
Συνεχίζοντας, κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να μην έχουν ηττοπάθεια και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ανατραπεί ο συντηρητισμός στην Περιφέρεια μας.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης, είπε ότι όσον αφορά τον ίδιο δε δίνει τη μάχη για να τη χάσει, αλλά για να την κερδίσει, τονίζοντας ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι το μνημόνιο, αλλά αν θα εκμεταλλευτεί η Κεντρική Μακεδονία τον Καλλικράτη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά η μάχη θα κερδηθεί.

mpalaki_bouleytes_3«Διχαστικές» χαρακτήρισε τις κουβέντες περί δέσμευση των τριών βουλευτών για την στήριξη του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Μηλιώτη, ο Γιάννης Αμοιρίδης, σημειώνοντας, ότι οι βουλευτές είναι δεσμευμένοι για τη στήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους.
Όσον αφορά την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως δεν είναι αυτοί που θα «σύρουν» τον Νίκο Μηλιώτη πίσω τους, αλλά οφείλει ο ίδιος να μπει μπροστά και να νικήσει. «Εμείς θα του δώσουμε τις γνώσεις μας και θα τον βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μα», είπε, ξεκαθαρίζοντας σε ότι αφορά τον ίδιο ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με όλη την ομάδα του.
Δεν δικαιολογείται ηττοπάθεια απέναντι σε μια διοίκηση που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν «χαμένη από χέρι», είπε ο κ. Αμοιρίδης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Σάββα Χιονίδη για τα χρέη που δημιούργησε στο Δήμο, τα οποία εκτίμησε σε 28 εκατομμύρια ευρώ.
Την ηττοπάθεια χαρακτήρισε ως το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος στην τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για συντρόφους του, λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς παροτρύνουν στελέχη να μην είναι υποψήφια, βρίσκοντας ευκαιρία να αναβιώσουν τη διαφοροποίηση μεταξύ «χωριατών και ντόπιων από την Κατερίνη», με σκοπό να τονίσουν την αντίθεσή τους στην επιλογή που ο ίδιος έκανε όσον αφορά τον τελικό αριθμό των δήμων στην Πιερία.
Από την πλευρά της, η Μαρία Μίχου, διαβεβαίωσε ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη στήριξη των βουλευτών, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για γκρίνιες. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι πλέον είναι η ώρα των έργω και όχι των λόγων, ώστε να δει και πάλι η Πιερία «το ίδιο έργο» και να μην παραδοθεί η Περιφέρεια και οι τύχες 2 εκ. ανθρώπων στον Παναγιώτη Ψωμιάδη. «Είμαστε ένας νομός συντηρητικός, αλλά αυτή η εικόνα μπορεί και πρέπει να ανατραπεί», κατέληξε η κ. Μίχου.
mpalaki_bouleytes_4Δεν αρκούν οι ευχές για να κερδίσουμε τη μάχη στο Δήμο Κατερίνης, ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μηλιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή των υποψηφίων, λέγοντας ότι «ακόμα υπάρχουν όμηροι»
Ο κ. Μηλιώτης, χαρακτήρισε τον εαυτό του εθελοντή σ’ αυτήν την προσπάθεια, που όμως έχει την ανάγκη όλων για να καταφέρει να πετύχει το στόχο που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνη, σημειώνοντας πως τον συνδυασμό του πλησιάζουν περισσότεροι δεξιοί παρά άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ
«Ανοίξαμε το γραφείο του Συνδυασμού εδώ και δύο εβδομάδες και οι περισσότεροι δεν ξέρετε καν που είναι. Έτσι θα βοηθήσετε; Με χαιρετούρες στον δρόμο;» διερωτήθηκε ο κ. Μηλιώτης, απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας, εμμέσως στις μεγαλοστομίες περί στήριξης.
Ο κ. Μηλιώτης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μάχη θα κερδηθεί, εξαπολύοντας παράλληλα και επίθεση κατά του βασικού του αντιπάλου Σάββα Χιονίδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι δημιούργησε πολλά χρέη σε τράπεζες, ενώ κανείς προμηθευτή δεν πληρώνεται, κάτι, που όπως είπε, υπονομεύει το μέλλον του Δήμου.
Τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των χρισμάτων από το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Νίκος Λάππας. Ο κ. Λάππας, χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα τις προσεχείς εκλογές, αφού αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν «παλιές φθαρμένες συνταγές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: