Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Ήταν το κλήμα στραβό το έφαγε κι ο γάιδαρος και τρέχα-γύρευε τώρα πότε ..θα ξανακαρπίσει.
***
Κι όσο για το κλίμα της προχθεσινής σύναξης των επιβιωσάντων πασόκων από τον ιό της πολυμαλακίτιδας, ήταν οδυνηρό.
***
Είχε απ’όλα ο μπαχτσές στο Νομαρχιακό συμβούλιο. Παλιούς, νέους, αγνούς, μαχητές, αδιάφορους, τακτοποιημένους, ατακτοποίητους, χορτασμένους και μη.
Την εικόνα συμπλήρωνε διαφωτιστής τις ονόματι Νάνος. Κι επειδή κάποιοι τον μπέρδεψαν με τον Φάτος Νάνο κόντεψαν να τον φάνε ζωντανό τον άνθρωπο.
***
Είχε βέβαια κι αυτός τις ελλείψεις του, αφού μίλησε για παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας την ώρα που οι νεοέλληνες χτυπάνε μύγες στα μαγαζιά και οι νέοι ρουφάνε λαίμαργα φραπεδιές στα καφέ.
***
Αλλά δεν βαριέσαι. Παρεξήγηση έγινε κι όταν μίλησε για νομό Κατερίνης και η Γαβριέλα του σφύριξε Πιερίας, Πιερίας και ακολούθησε εν χορώ το σώμα αλλά τι ξέρετε εσείς βρε μόμολα από Καλλικράτη.
***
Κι όσο γινόταν η προθέρμανση, ο Μπόλαρης δεν έφτανε και μπούρου-μπούρου ώσπου να καταφθάσει,  αφίχθη ώρα ΠΑΣΟΚ με καθυστέρηση 90 λεπτών,  ως η πάλαι ποτέ ταχεία αμαξοστοιχία Παλαιοφαρσάλων.
***
Μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον Ηλία Τσιτλακίδη. Ψιθύρισμα, σούσουρο. Λέτε να’ναι αυτός; Η Παναγιά η Φανερωμένη έκανε το θαύμα της; Βοήθεια μας!
***
Εμφανίστηκε λοιπόν ο Μάρκος, μίλησε και απήλθε επειγόντως. Ούτε γκεστ σταρ να ήταν. Για τις λεπτομέρειες παρέπεμψε στο διαδίκτυο.
***
Η δεύτερη πράξη ήταν πιο συγκλονιστική. Είχε σασπένς. Καλό μύθο και ένα λόγο διανθισμένο με όξος και χολή, αφού ο Θανάσης κόντεψε να τους κάνει όλους «ντα» πλην Λακεδαιμονίων. Εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή, μας πήραν και το βόδι.
***
Ο Αμοιρίδης πολιτικός ενστίκτου μεν, χωρίς να είναι παρθένα δε, έσωσε την παρτίδα. Χάρι στην ψυχραιμία του στρέφοντας τα πυρά στον Σάββα και υποσχόμενος πίστιν αιώνιον εις την ομοούσιον τριάδα Μηλιώτη- Λαγδάρη –Λάππα.
***
Κι όπως σε κάθε τραγωδία- με την έννοια του δραματικού είδους-επήλθε και η κάθαρσις. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς λυτρωθήκαμε. Μόνη μας σκέψη τώρα πώς θα φουλάρουμε πετρέλαιο με τα πρώτα κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: