Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ν. Λάππας: Ερχόμαστε να «σπάσουμε αυγά»

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Το αναπτυξιακό μοντέλο του για το νέο Δήμο Δίου Ολύμπου ανέπτυξε ο υπ. Δήμαρχος στην ολομέλεια της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου
Το αναπτυξιακό μοντέλο για το νέο Δήμο Δίου Ολύμπου ανέπτυξε στα μέλη και τα φίλη του Κινήματος ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ Νίκος Λάππας στην ..ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, στα κατάμεστα από κόσμο γραφεία του Κινήματος στο Λιτόχωρο, που θύμιζαν εποχές ’93.
       Η ολομέλεια είχε ως κύριο θέμα τη συζήτηση γύρω από τα οργανωτικά θέματα και παραβρέθηκαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννης Μαλτζάρης, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Γαβριέλλα Λαμογιάννη, ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Δίου κ. Δημήτρης Κρεμέτη, καθώς επίσης και δεκάδες μέλη και φίλοι της Τοπικής Οργάνωσης Λιτοχώρου, αλλά και των Δ.Δ. του υπό σύσταση νέου δήμου.
      Ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λιτοχώρου κ. Αστέριος Καρτσιώτης ανοίγοντας την συνάντηση κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να στηρίξουν και  να σταθούν δίπλα στην υποψηφιότητα του Νίκου Λάππα για το νέο Δήμου Δίου Ολύμπου. Μάλιστα, από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννης Μαλτζάρης ζήτησε την συστράτευση όλων των μελών και επισήμανε την βεβαιότητά του ότι ο Νίκος Λάππας θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος.
      Δήμος Πρότυπο
      Το μοντέλο ανάπτυξης του συνδυασμού ανέπτυξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Νίκος Λάππας, τονίζοντας πως η «πράσινη ανάπτυξη» είναι το κυρίαρχο μοντέλο αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι ικανό να προσφέρει αυτάρκεια στο νέο Δήμο. Όλο αυτό το εγχείρημα θα σχεδιαστεί με γνώμονα την διαφάνεια, την εντιμότητα και τη συνεργασία, στοιχεία που πρεσβεύουν  το νέο μοντέλο διοίκησης.
      «Με τον όρο «πράσινη ανάπτυξη» εννοούμε την αειφόρο ανάπτυξη, εννοούμε τη σύνδεση των παραγόμενων προϊόντων με τον τουρισμό, εννοούμε την υγιή επιχειρηματικότητα και όχι αυτή της διαφθοράς που βλέπαμε και σε αυτήν την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας προσθέτοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι στον συνδυασμό του οποίο ηγείται δεν υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και σκοπιμότητες.
      Για τον ίδιο τον υποψήφιο Δήμαρχο η δημοτική συγκοινωνία αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης, αφού έτσι, όπως είπε, θα δοθεί μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε είναι ότι ένα ξενοδοχείο των Πόρων θα μπορεί να διαφημίζει το γεγονός ότι από το ξενοδοχείο θα μπορεί μέσα σε 10 λεπτά, και με φθηνό εισιτήριο, να βρίσκεται στους Π. Πόρους, μέσα σε 15 λεπτά στα Λείβηθρα, μέσα σε 20 λεπτά στους πρόποδες του Ολύμπου και μέσα σε 30 λεπτά στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
      «Αν στις 7 Νοεμβρίου κληθούν να υπηρετήσουν τον Καλλικράτη, άνθρωποι που θα ακολουθήσουν παλιές συνταγές και τακτικές, τότε η προσπάθεια θα πάει στράφι» υπογράμμισε.
      Τέλος, για άλλη μια φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου επισήμανε την άποψή του ότι ο νέος Δήμος θα αποτελέσει πρότυπο, μία μικρή «πόλη – κράτος» με αυτάρκεια.
      Κατάθεση ψυχής
      Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Λάππας επέλεξε να κάνει μία «κατάθεση ψυχής» δίνοντας παράλληλα τη δική του απάντηση σε όλα όσα το τελευταίο διάστημα του προσέπιπταν. «Στην αρχή, με το που κατέθεσα την υποψηφιότητά του μου με κατηγόρησαν ότι είμαι ο «λαγός» του Παπαθανάση, στη συνέχεια το «πιόνι» του Φαρμάκη και τέλος ότι έχω για μέντορα την Τσίρου. Ο Νίκος Λάππας δεν έχει ανάγκη από μέντορες, καθοδηγητές και ποδηγέτες. Ο Νίκος Λάππας είχε, έχει και θα έχει για μέντορά του τον πατέρα του, τον Θανάση τον Λάππα και τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες τον γαλούχησε και αυτές θα υπηρετεί πάντοτε. Υπόσχομαι ότι ο Νίκος Λάππας ούτε θα φθαρεί, ούτε θα διαφθαρεί από κανένα πολιτικό σύστημα και καμία εξουσία. Υπόσχομαι ότι εμείς ερχόμαστε για να σπάσουμε αυγά», κατέληξε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου.
      Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις των μελών και προτάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις. (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: