Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στις πρώτες θέσεις και φέτος η Πιερία

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010  Τοπικά
 "Για μια ακόμη χρονιά η Πιερία κράτησε την παράδοση" δήλωσε ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Γιάννης Καζταρίδης
Για.. μια ακόμη χρονιά η Πιερία κράτησε την παράδοση που έχει οπού οι περισσότεροι μαθητές που έδωσαν εξετάσεις πέρασαν σε κάποια σχολή. Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γιάννης Καζταρίδης, η εικόνα για την Πιερία είναι για μια ακόμη χρονιά εξαιρετικά καλή.
Ο Γ. ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ
Παραμένουν σταθερά εδώ και χρόνια η ιατρική οι νομική τα πολυτεχνεία που θεωρούνται υψηλού κύρους. Ως εκ τούτου είναι φυσικό και αναμενόμενο να συγκεντρώνουν υψηλό αριθμό μορίων. Λόγω συγκυρίας τα παιδαγωγικά τμήματα που τα τελευταία χρόνια έχουν μια επαγγελματική εξέλιξη και έχουν άμεσο διορισμό, επίσης έχουν υψηλές βάσεις, όπως επίσης οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές που έχουν βέβαιη εξασφάλιση.
Ένας άλλος παράγοντας που διαμορφώνει τις βάσεις φέτος ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής συγκυρίας, είναι ότι πολλοί μαθητές κοιτούν περισσότερο τον τόπο που θα σπουδάσουν παρά την σχολή, καθώς κοιτούν να είναι στον τόπο που μένουν. Οι φετινές βάσεις είχαν μια μικτή εικόνα, οι σχολές υψηλής ζήτησης παρέμειναν το ίδιο, σε ένα μεσαίο επίπεδο έχουμε κάποιες αυξομειώσεις, ενώ παρατηρείται πτώση των βάσεων στις σχολές μικρότερης προτίμησης.
ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Σε ότι αφορά τα κενά στους εκπαιδευτικούς, όπως επεσήμανε ο κ. Καζταρίδης, φέτος μέχρι στιγμής βγαίνουν στη σύνταξη πανελλαδικά περίπου 12 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν μόλις 2,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.
"Είναι λογικό να αναμένονται κενά. Σε τοπικό επίπεδο θα βγουν φέτος στη σύνταξη περίπου 60 εκπαιδευτικοί από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα κενά που προκαλούνται δεν είναι τόσο μεγάλα και με μια καλή και εξορθολογική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού νομίζω ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα".
ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η πόλη της Κατερίνης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει στεγαστικό πρόβλημα.
Είναι εντελώς απαραίτητο και ανάγκη όπως είπε ο κ. Καζταρίδης, να ιδρυθούν νέα σχολεία τουλάχιστον ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο. "Επειδή δεν υπάρχουν αυτές οι αίθουσες, είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς να έχουμε μεγάλο αριθμό μαθητών κατά τάξη καθώς έχουμε πολλούς μαθητές στα σχολεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: