Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
Ελλάς το μεγαλείο σου. Γυαλιά-καρφιά στο γήπεδο της Ν.Σμύρνης για να μην παίξει η ΑΕΚ με ..την Νταντί.
Μόνο φρέζα που δεν έβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Και ούτε μια σύλληψη για την ώρα. Ατιμωρησίας το ανάγνωσμα.
***
Ελληναράς και μαγκάκος ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ απειλεί ότι θα κάψει το πρώτο ιδιωτικό τρένο που θα κυκλοφορήσει στις γραμμές. Ένας εισαγγελέας ρε παιδιά.
***
Τους έπιασαν να τα παίρνουν, να κάνουν αναθέσεις, εντόπισαν παράνομο πλουτισμό και τους έδιωξαν απ’τη δουλειά. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Να φέρουν πίσω τα λεφτά και να τους μπουζουριάσουν για μερικά χρονάκια.
***
5.000 εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι εδώ κι εκεί ακόμη και σε μητροπόλεις γυρίζουν πίσω στις δουλειές τους. Κι όμως φίλε μου, υποτίθεται ότι δούλευαν και δεν κολλούσαν μπρίκια.
***
Γνωστό απορρυπαντικό πωλείται στην Ισπανία κατά 96% φθηνότερα απ’ο,τι στην Ελλάδα. Κι όμως τα κάνει το ίδιο κάτασπρα.
***
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος αμείβεται οκτώ φορές περισσότερο από τον πρωθυπουργό της χώρας και ο Βαλβέρδε ίσα με είκοσι υπουργούς και καμιά διακοσαριά εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
***
Συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ με 36 χρόνια δουλειά παίρνουν τα μισά χρήματα απ’ο,τι συνταξιούχοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
***
Κώστα Καμάκα, καλά τα λες για πόθεν έσχες σε διευθυντικά στελέχη αλλά γιατί όχι σε όλους τους Έλληνες;
***
Καλά τα λες και για τους επαγγελματίες αλλά έχει και κάτι κρυφές σουπιές στο δημόσιο…
***
Άραγε, γιατί τόσες δεκαετίες χαμένες. Γιατί δεν εφαρμόζεται καθολικό πόθεν έσχες; Μεγάλα τα συμφέροντα φίλε. Πάντα η μαριδούλα την πληρώνει.
***
Γράψε μου λένε κάτι για την Ειρήνης. Ειρήνη υμιν. Υπομονή τρεις εβδομάδες. Και μην εκπλαγείτε αν δείτε και κανέναν νέο κυκλικό κόμβο στη Μαρτίου. Επιφυλάσσομαι.
***
Έλεος. Ο Τσιφοδήμος πήγε στο Φεστιβάλ Ολύμπου και έκοψε εισιτήριο. Γιατί, τι έπρεπε να κάνει; Να πηδήξει απ’τη μάντρα ή να το παίξει τζαμπατζής. Εκτός κι αν θέλετε να πείτε ότι κάποιοι άλλοι το κάνουν. Και γιατί δεν το λέτε;
***
Και φτάνει πια. Όταν με την είδηση της Τρίτης αναιρείς την είδηση της Δευτέρας είσαι για τον απόπατο. Κι όποιος το’πιασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: