Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τέρμα τα ψέματα



Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
nosokomeio_1
Σε 10 μέρες από σήμερα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, στο..
πλαίσιο της γενικής δοκιμής του νέου νοσοκομείου, ο διοικητής του Στέργιος Φαρμάκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Τρίτης ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς κλινικών στις νέες εγκαταστάσεις το οποίο ουσιαστικά θα γίνει στα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.
nosokomeio_2Αύριο μεταφέρεται το παράρτημα του Καλού Σαμαρείτη, δηλαδή η ορθοπεδική, η μαιευτική-γυναικολογική, χειρουργεία και το τμήμα φυσιοθεραπείας. Η μεταφορά των ασθενών, όπως υπογράμμισε ο διοικητής θα πραγματοποιηθεί είτε με λεωφορεία που δωρεάν διέθεσαν τα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» για τους ασθενείς οι οποίοι μπορούν να περπατήσουν, είτε με ασθενοφόρα για τους κλινήρεις.
Όπως εκτίμησε ο κ. Φαρμάκης, μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των κλινικών και των τμημάτων του παραρτήματος, ενώ την Κυριακή θα σφραγιστεί το κτίριο του παραρτήματος.
Η συνέχεια της μεταφορά θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου με  τη μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου που έως και εκείνη την ημέρα θα λειτουργούν στο παλιό νοσοκομείο. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει η μεταφορά όλων των ασθενών του νοσοκομείου στο νέο νοσοκομείο καθώς και όλων των κλινικών, παθολογική, καρδιολογική, ορθοπεδική, ενώ τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί πλήρως το νέο νοσοκομείο Κατερίνης.
nosokomeio_3Ο διοικητής του νοσοκομείου, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη 10 γιατρών και 30 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει επιπλέον έγκριση 67 θέσεων εποχικού προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις.
Ο κ. Φαρμάκης δεν απέκλεισε να γίνουν και διορθωτικές κινήσεις στον Οργανισμό του νοσοκομείου ο οποίος εγκρίθηκε το 2006 ο οποίος προέβλεπε ειδικότητες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου.
Μια από τις αλλαγές που ανακοίνωσε για το νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, ο διοικητής, είναι οτι δεν θα επιτρέπονται συνοδοί ασθενών, πλην της παιδιατρικής ή των σοβαρών–ειδικών περιπτώσεων. «Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του νοσοκομείου θα φροντίζει  τους κλινήρεις ασθενείς, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αποκλειστικής νοσοκόμας προαιρετικά», όπως είπε.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο Κατερίνης υπηρετούν 55 γιατροί, 65 ειδικευόμενοι, ενώ ελλείψεις υπάρχουν για 45 θέσεις γιατρών και 130 νοσηλευτικού προσωπικού.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: