Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πάει με… 202!

 Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2010
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός εισακτέων στο ΤΕΙ Κατερίνης
Πολλοί.. περισσότεροι οι εισακτέοι, από όσους επιθυμούσε να δεχθεί το ΤΕΙ Κατερίνης.

vaggelis1Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε δηλώνει ο υπεύθυνος του τμήματος.
Ξεπέρασαν τους 200 οι νεοεισακτέοι φοιτητές στο Τμήμα Logistics του ΤΕΙ Κατερίνης, όπως προκύπτει από την χθεσινή ανάρτηση των βάσεων. Ο μεγάλος αριθμός εισακτέων σε συνδυασμό με την κατάργηση της τμηματικής έναρξης σπουδών σε δύο εξάμηνα, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους υπεύθυνους του τμήματος, που πάντως δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν και σ’ αυτήν την πρόκληση.



Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τριανταφύλλου, ο μεγάλος ο αριθμός των εισακτέων στο Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προιόντων  οφείλεται στην πτώσης της βάσης εισαγωγής  κάτι που είχε αποτέλεσμα την κάλυψη όλων σχεδόν των θέσεων.
Το Υπουργείο Παιδείας, είχε «ανοίξει» 210 θέσεις, σε αντίθεση με την άποψη του Τμήματος για μέγιστο αριθμό 140 εισακτέων
Συγκεκριμένα στο τμήμα εισάγονται συνολικά 202 φοιτητές με εύρος 7.060-13.716 μόρια ή Μέσο Όρο βαθμολογιών από 7.8-13.0. Αντίθετα πολλά τμήματα ΤΕΙ, τα οποία είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες, δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις τους.
Όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Τριανταφύλλου το Τμήμα θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει  στις νέες συνθήκες συνεχίζοντας να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στους φοιτητές που το επέλεξαν, παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται απο τον μεγάλο αριθμό εισακτέων, αλλα και από το γεγονός οτι όλοι οι φοιτητές θα εισαχθούν στο χειμερινό εξάμηνο και όχι σε δύο εξάμηνα όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι το Τμήμα Logistics του ΤΕΙ Κατερίνης, έχει πετύχει τον στόχο του, αφού πέρα από τις ουσιαστικές γνώσεις που παρέχει στους σπουδαστές του, έχει καταφέρει να αναπτύξει ευρύτατη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και να προετοιμάσει επιστήμονες, για έναν κλάδο που ακόμη στην Ελλάδα είναι σε αρχικό στάδιο.
Ο κ. Τριανταφύλλου έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν του τμήματος, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 και μέχρι το 2007 φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Λυκείου. «Οι συνθήκες εκεί ήταν καλές, αλλά μόνο για να φιλοξενήσει φοιτητές των πρώτων εξαμήνων λειτουργίας του», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του τμήματος, σημειώνοντας πως η μεταγκατάσταση στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο ήταν ιδανική λύση για την ανάπτυξη του τμήματος.
Πλέον το ΤΕΙ διαθέτει 3 αμφιθέατρα, αίθουσες, εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα και ένα μοναδικό για τα δεδομένα της Ελλάδας Εργαστήριο για την Οργάνωση των αποθηκών το οποίο είναι απαραίτητο για τις σπουδές των φοιτητών του.
Οι προσπάθειες αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, δεν σταματούν όμως για το ΤΕΙ, αφού ήδη είναι σε εξέλιξη η ανακατασκευή μιας αίθουσας 250 τμ στην οποία θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη του τμήματος. «Το τμήμα διαθέτει 2 χιλιάδες τίτλους εξειδικευμένων βιβλίων, ενώ οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλες τις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων της χώρας, αλλά και σε χιλιάδες επιστημονικά περιοδικά», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφύλλου.
Από την ίδρυση του Τμήματος έχουν φοιτήσει στο ΤΕΙ Κατερίνης, περίπου 650 σπουδαστές. 67 ήδη αποφοίτησαν, ενώ περίπου 120 είναι στη φάση ολοκλήρωσης της πτυχιακής τους, ανέφερε ο κ. Τριανταφύλλου, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό το ποσοστό «τέλους σπουδών».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συμμετοχή της Επιστημονικής Κοινότητας του ΤΕΙ Κατερίνης στα κοινά της πόλης. Το ΤΕΙ έχει αναλάβει την Οργάνωση των κεντρικών αποθηκών του Δήμου Κατερίνης, ενώ έχει εξαιρετική συνεργασία με το ΕΒΕ Πιερίας, όπως και με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, από το γεγονός ότι η οντότητά μας, αναγνωρίζεται από την επιστημονική και επαγγελματική κοινότητα», τόνισε σ’ αυτό το σημείο ο κ. Τριανταφύλλου.
Από την πλευρά του ο κ. Καραβαγγέλης, επεσήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει την ανάγκη των στελεχών που προετοιμάζει το ΤΕΙ και αντίθετα με τον δημόσιο τομέα, είναι αυτός που αξιοποιεί καλύτερα το στελεχιακό δυναμικό.
«Κάποιοι από τους φοιτητές μας, εργάζονται σε μεγάλες αποθήκες εταιριών και μάλιστα κάποιοι προσελήφθησαν πριν καν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους», τόνισε ο κ. Καραβαγγέλης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία του ΤΕΙ Κατερίνης με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: