Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
Λίγο το ολόγιομο φεγγάρι, λίγο η μεγάλη μας χαρά, λίγο ο κόσμος…ενθουσιασμό προκάλεσε σε όλους η επίσημη παρουσίαση του νέου νοσοκομείου Κατερίνης το βράδυ της Τρίτης.

Πανηγυρική, γιορταστική η ατμόσφαιρα, πολύς ο κόσμος, φωτογράφοι και κάμερες να απαθανατίζουν τις στιγμές.

Μπορεί να κουραστήκαμε να γράφουμε όλα αυτά τα χρόνια για προβλήματα, μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύματα, εκατομμύρια δηλώσεις από υπεύθυνα χείλη.

Βγάλαμε εκατοντάδες φωτογραφίες, διοργανώθηκαν πολλές συνεντεύξεις τύπου, «φάγαμε» δέκα τουλάχιστον υπουργούς, διοικητές  και τελικά έφτασε η πολυπόθητη στιγμή.

Πραγματικά ιστορική στιγμή, που άργησε πολλά-πολλά χρόνια. Δεν το αξίζαμε αλλά αν μη τι άλλο.

Επειδή όμως θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα γραφτούν καλά σχόλια για το σημαντικό αυτό έργο, ας κάνουμε μια ανάπαυλα και ας χαμογελάσουμε.

Πήγαμε λοιπόν βράδυ Πανσελήνου στο χώρο και εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από την προσέλευση και τη συμμετοχή κυρίως των ανθρώπων του νοσοκομείου.

Δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό μας υποδέχθηκαν με χαμόγελο και ευχαρίστως κάθισαν μπροστά στις κάμερες παρουσιάζοντας μας το νέο τους «σπίτι».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όλοι και χαρούμενοι.

Και οι χαιρετισμοί χαρούμενοι. Ο Κουκοδήμος έδωσε άρωμα εκλογών βέβαια στην εκδήλωση, μιλώντας για το έργο του Σάββα και τη συμβολή του στην ολοκλήρωση των παράλληλων έργων.

Πήρε μπράβο, ένα τσουβάλι ο δήμαρχος Κατερίνης. Τον συνεχάρη βεβαίως και ο διοικητής για τη συνεργασία και έφυγαν όλοι ευτυχισμένοι και χαμογελαστοί.

Καμιά συγνώμη δεν ακούσαμε. Από τους πολιτικούς εννοώ βεβαίως-βεβαίως. Διότι οι διοικητικοί και λοιποί ήταν οι τελευταίοι που έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη.

Τέλος πάντως, μεγάλη καρδιά σαν μαρούλι έχουμε μεις. Ας έχουμε νέο νοσοκομείο και ας αλληλοσυγχαίρεστε εσείς.

Πάμε τώρα και στις Πανελλήνιες. Σημαντική ημέρα για χίλιους και κάτι νέους της Πιερίας που από νωρίς το πρωί έτρεξαν στα σχολεία για να δουν τα ονόματά τους.

Καλά τα πήγαμε. Αύξηση των εισερχομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού δεν υφίσταται πια η βάση του 10.

Και από τα ευχάριστα ας περάσουμε στα δυσάρεστα. Το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, ποδηλάτη, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις της Ποδηλατικής Απόδρασης αλλά και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας.

Θα συμφωνήσω σε πολλά σημεία, όμως θα πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό, πως οφείλουμε κι εμείς οι χρήστες του ποδηλάτου να επιδεικνύουμε την ανάλογη προσοχή.
Εξηγώ, ότι το σχόλιο αφορά την πληροφορία, πως το μοιραίο ποδήλατο δεν είχε καν φώτα πορείας. Αν αυτή η πληροφορία είναι ορθή, τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε κι εμείς οι πολίτες, πόσο ελαφρά τη καρδία παίρνουμε πολλές φορές το θέμα της ασφάλειάς μας.

Τη νύχτα, υπάρχουν ειδικοί κανόνες οδήγησης. Ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα χωρίς φώτα, θα αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο. Το ποδήλατο, μπορεί να μην αποτελεί δημόσιο κίνδυνο αλλά αποτελεί αναμφισβήτητα «επικίνδυνο όχημα» για οποιονδήποτε αψηφήσει αυτή τη σημαντική παράμετρο.

Καλή η κριτική λοιπόν, απόλυτα κατανοητή η οργή όλων για την καλή σήμανση και το φωτισμό του συγκεκριμένου δρόμου που κόστισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο αλλά θα πρέπει να είμαστε κι εμείς συνεπείς με τους κανόνες κυκλοφορίας, για τη δική μας και μόνο ασφάλεια.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με τέτοιο θέμα. Ας ελπίσουμε ότι και οι τοπικοί φορείς θα κάνουν αυτό που οφείλουν και εμείς οι πολίτες.

Φίλος αναγνώστης με πληροφορεί: Στην ΠΑΘΕ, από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει σήμανση προς αρχαία Πύδνα, Λιμάνι Πύδνας κ.λ.π.
και αντίστροφα από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη, στον κόμβο Μακρυγιάλου.
Στον κόμβο Μεθώνης έχει καταστραφεί η σήμανση για Βεργίνα και δεν υπάρχει σήμανση προς την ιστορική πόλη του Κολινδρού και τον αρχαιολογικό χώρο της Μεθώνης.

Αγαπητέ μου, να έλειπαν μόνο οι πινακίδες για τους αρχαιολογικούς χώρους….
Καλή μας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: