Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Οργή» Κουκοδήμου

«Το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στην Ελλάδα θα αποτελούσε πλήγμα για την περιφέρεια, την ανάπτυξη και την οικονομία», δήλωσε χθες ο τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Πιερίας Κώστας... Κουκοδήμος, σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Πολιτισμού που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «επιστροφής» των Αγώνων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο, η δήλωση του υπουργού «προκαλεί τουλάχιστον οργή στην αθλητική και φίλαθλη οικογένεια, αλλά και ιδιαίτερο προβληματισμό στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας», όπου θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013.
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής τους, αν η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων δεν κάνει δεκτή τη δραστική μείωση του προϋπολογισμού τους.
Αν η ΔΕΜΑ δε δεχθεί τη μείωση του προϋπολογισμού στο μισό αυτού που είχε προϋπολογισθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τότε δεν θα γίνουν καθόλου, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FΜ» ο υπουργός τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια για τη χώρα μας να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες. Τους κάνουμε όμως επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μας εξέθεσε παγκόσμια. Σήμερα λοιπόν είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση να μη διοργανώσουμε τους Μεσογειακούς, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαι έτοιμος να λάβω μια τέτοια απόφαση αν χρειαστεί».
Ο κ. Γερουλάνος καταφέρθηκε κατά της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης όσον αφορά τον προϋπολογισμό που, όπως είπε, «έγινε μόνο για να δημιουργηθούν στάδια και μεγάλα έργα, δηλαδή για να βάλουν κάποιοι άνθρωποι λεφτά στην τσέπη, ενώ ούτε ένα ευρώ δεν είχε προϋπολογιστεί για να προωθηθεί η Θεσσαλία στον διεθνή χώρο.
Ο αρχικός προϋπλογισμός των αγώνων ήταν 186 εκατ. ευρώ και στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να μειωθεί στα 60-50 εκατ. ευρώ.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: