Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η πλατεία δημαρχείου –Η πλατεία μας

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 
Σταύρος Κυριαζόπουλος, Ευγενία Κορτσάρη
Με αφορμή την έναρξη της άνοιξης και με την καθημερινή της χρήση πλέον, βρίσκουμε την ευκαιρία να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα για την πλατεία μας τα οποία ...επαναλαμβάνονται και καταντούν ενόχληση!
Κάθε μέρα τα πρωινά, η πλατεία μας μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων ορισμένων! Των ίδιων και των ίδιων κάθε φορά, λες και η πλατεία είναι δική τους! Οι εσοχές που είναι για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων είναι μονίμως κατειλημμένες.
Από το απόγευμα και μετά, όταν κατεβαίνουν οι γονείς με τα παιδιά τους και οι υπερήλικες στα παγκάκια, κάνουν την εμφάνισή τους (και από νωρίτερα) οι συμπαθείς νεαροί με τα skateboards, εξασκούμενοι στο άθλημά τους, καταλαμβάνοντας τη μισή σχεδόν πλατεία και προκαλώντας φθορές και με κίνδυνο να γίνει κάποιο ατύχημα με τα μικρά παιδιά. Ο χώρος όμως της πλατείας δεν ενδείκνυται για την παραπάνω δραστηριότητα!
Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή να επιληφθεί των παραπάνω, γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνον εμάς άμεσα αλλά απασχολεί και όλους τους περιοίκους!
Και μια πρόταση: Μήπως με τον Καλλικράτη οι υπηρεσίες του δήμου να μεταφερθούν στη Νομαρχία και να αποσυμφορηθεί έτσι το κέντρο;(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: