Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 28 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ergatiko
Όταν δεν τιμωρούνται οι υπεύθυνοι το κακό συνεχίζεται
Στο λάκκο των πρόχειρων εργολαβιών, με τις οποίες εκτελούνται έργα της ΕΥΑΘ, έχασε τη ζωή του 33χρονος Αλβανός εργάτης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης ….καταπλακώθηκε από τόνους χώματος την ώρα που βρισκόταν σε τρύπα βάθους 3,5 μέτρων, όπου θα τοποθετούνταν αγωγός αποχέτευσης … δεν είχαν ληφθεί μέτρα αντιστήριξης του εδάφους, παρόλο που το χώμα ήταν σαθρό από τις τελευταίες βροχοπτώσεις …, διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα Μακεδονία.
Και ανατριχιάσαμε με την ομοιότητα του τραγικού αυτού δυστυχήματος με το δυστύχημα που έγινε πέρσι τον Ιούλη στην Κατερίνη, με θύμα 50χρονο υπάλληλο της ΔΕΥΑ Κατερίνης, πατέρα δυο παιδιών, που καταπλακώθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατά τη διάρκεια εργασιών της δημοτικής επιχείρησης στα Ευαγγελικά.
Ένα χρόνο μετά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος, δεν έχει πληρώσει κανείς για την εγκληματική αμέλεια στη λήψη μέτρων ασφαλείας.
Την οποία, παρεμπιπτόντως, η ΔΕΥΑΚ δεν παραδέχεται. Σε έγγραφό της προς την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, υποστηρίζει πως και κατά το παρελθόν είχε κατασκευάσει υπόγεια δίκτυα στην περιοχή, οπότε σχηματίστηκε η άποψη ότι για τα πρανή των τάφρων δεν είναι απαραίτητη η αντιστήριξή τους για την ευστάθειά τους…
Κι αυτό, μερικές μέρες μετά το δυστύχημα, που απέδειξε με τον τραγικότερο τρόπο πόσο απαραίτητη ήταν η αντιστήριξη. 
Δεν ξέρουμε αν και ο εργολάβος που έθαψε προχθές στο λάκκο τον Αλβανό εργάτη επικαλεστεί τα ίδια, πιστεύουμε όμως ότι ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Κώστας Καμάκας, έχει σοβαρούς λόγους να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του.

Κατατρόμαξαν κάτοικοι της οδού Θεσσαλονίκης, στην Κατερίνη, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (στις 2.30) μια ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας τους σήκωσε απ’ τα κρεβάτια τους, ενώ ο φόβος περί τρομοκρατικού χτυπήματος τους πάγωσε το αίμα.
Τελικά, ο τρομοκράτης πρέπει να ακούει στο όνομα «μεθάνιο», αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, αυτό που εξερράγη ήταν αέριο από τον αγωγό λυμάτων.
Το πώς και το γιατί προκλήθηκε η έκρηξη στο ακατοίκητο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας της οδού Θεσσαλονίκης το ψάχνουν εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής.

Αυτή η πρόταση Αμοιρίδη, τα έξοδα και τα εντάλματα της διοίκησης του δήμου να τα υπογράφει σύμβουλος της αντιπολίτευσης, μπορεί να εφαρμοστεί στο δήμο Κατερίνης;
Κι αν ναι, τι θα κερδίζαμε; Υπάρχει περίπτωση να μην ενέκρινε (ένα παράδειγμα λέμε τώρα) τα έξοδα μετακόμισης του Ποντιακού Συλλόγου στο κτίριο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας στον Πέλεκα;

Από τότε που είπε ο Μαντέλης ότι δεν γνωρίζει τον αποστολέα του δεύτερου εμβάσματος στον λογαριασμό του (ύψους 250.000 μάρκων) κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα.                  
Λες να μου ‘χουν βάλει και μένα τίποτις … χορηγοί λεφτά στο λογαριασμό μου και δεν το πήρα ακόμη χαμπάρι;
Δευτέρα πρωί-πρωί θα πάω να το ελέγξω.

Χαράς ευαγγέλια! Μαθαίνω ότι η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση 450-600 στρεμμάτων στο υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να μετεγκατασταθεί εκεί (στη Σίνδο) ακόμη και αύριο.
Άρα ένα αίτημα του Επιμελητήριου Πιερίας ικανοποιείται.

skitso
Δεν είναι από τα διαπραγματεύσιμα, υπό την έννοια ότι όσοι κι αν οι αριθμοί οι δικοί μου με επιβεβαιώσουν, επειδή το 2015 και το 2018 είναι νούμερα και το ‘15 είναι στο μνημόνιο, θεωρώ ότι τα περιθώριά μου είναι μικρά. Τα περιθώριά μου, όμως, στο 40 θέλω να πιστεύω κι αφήστε με να το παλέψω, είναι αρκετά. Γιατί συμφωνώ με το 40, να είναι το 40 έτος της μεγίστης συντάξεως, αλλά όχι και κάτω από τα 40 να υπάρχουν ποινές. Αυτό το παλεύουμε. Θα μου πεις «θα το κερδίσεις;». Δεν ξέρω»!
Τα παραπάνω … αλαμπουρνέζικα δήλωσε χθες στον «Flash 96» για τις «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα για το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Λογικό το βρίσκω, πάντως, να μην καταλαβαίνουν οι άνθρωποι (της τρόϊκας) τι θέλει να πει ο ποιητής και γι’ αυτό κάνουν ό,τι αυτοί νομίζουν.

«Θλίβομαι και εξοργίζομαι για το γεγονός ότι τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το έργο εκείνης της περιόδου», δήλωσε για τον Μαντέλη ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος πρωθυπούργευε την περίοδο εκείνη που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι, αλλά δεν ήξερε (θέλει να πει) τι έκαναν οι υπουργοί του.
Κι αφού δεν ήξερε, πώς πρωθυπούργευε; θα μου πείτε εσείς. Έλα μου ντε!

Κέρδη μετά φόρων 41,7 εκατ. ευρώ παρουσίασε η τράπεζα Marfin Popular Bank το α’ τρίμηνο του 2010, σημειώνοντας άνοδο 4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2009 και 40% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2009.
Μερικούς δεν τους αγγίζει με τίποτα η κρίση!
Έχει φαίνεται αδυναμία σε συνταξιούχους και μισθωτούς.

tzakri
Στο «Περιβόλι των Μουσών» στο Λιτόχωρο θα είναι αύριο η υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνεστίαση του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Είπε να το ρίξει έξω μετά τη δοκιμασία που πέρασε με την υπόθεση των διορισμών στο Μουσείο της Πέλλας.

Τώρα που αποδείχθηκε ότι αυτοί που χρεοκόπησαν τον ΟΣΕ έχουν ονοματεπώνυμο, υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσει και να μην πουληθεί κοψοχρονιά για να ξεχρεώσουμε τα κλεμμένα, ή είναι φαγωμένα ήδη και δεν προλαβαίνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: