Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ποινική δίωξη κατά Μαντέλη για ξέπλυμα χρήματος Δεσμεύτηκαν 2 τραπεζικοί λογαριασμοί του

Παρασκευή, 28 Μαΐου 10 ,
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του Τάσσου Μαντέλη για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος". Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και κατακραυγή της κοινής γνώμης, αλλά όλα δείχνουν πως οι έρευνες θα εστιαστούν και θα περιορστούν στους γνωστούς υπόπτους και... δεν θα αναζητηθούν νέοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξεταστική θα σπεύσει να κλείσει το φάκελο ανοίγοντας τη διαδικασία για προανακριτική επιτροπή με περιορισμένο αριθμό παραπεμφθέντων. Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες δεσμέυτηκαν δύο τραπεζικοί λογαριασμοί του Τ.Μαντέλη.
  Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.
Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens από τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαρκτική εξέταση για την υπόθεση. Έτσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί από την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.
Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής με επιστολή τους ζητούν έκτακτο φορολογικό έλεγχο του Τ. Μαντέλη.
ΚΡΑΧΤΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: