Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ενότητα και εξωστρέφεια

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

1«Αυτήν την περίοδο η ΝΔ χρειάζεται στρατιώτες που θα υποστηρίξουν το έργο του νέου προέδρου και θα βοηθήσουν τη ΝΔ να βρει γρηγορότερα το βηματισμό της, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα πρωτίστως, αλλά και ο πολιτικός κόσμος». Αυτά δηλώνει  στην «Πολιτεία» ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Ηλίας Τάπρας ....επισημαίνοντας πως είναι μέγιστη η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων του κόσμου για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόμματος με το νέο Πρόεδρο κ Αντώνη Σαμαρά.
Ο Ηλίας Τάπρας προτάσσει τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΝΟΔΕ, τον προγραμματισμό στη δράση, την εξωστρέφεια στην κοινωνία και τη συνεργασία με τη νεολαία, τη δημιουργία ισχυρής ομάδας επικοινωνίας.
Τέλος, σχολιάζοντας τους υπόλοιπους διεκδικητές της προεδρίας, δηλώνει πως «ο καθένας έχει τη δική του πορεία στο κόμμα, αυτή θα κριθεί από τους ψηφοφόρους και θα αξιολογηθεί ανάλογα».

Ερ.: Κύριε Τάπρα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ θα θέλαμε να αναφερθείτε στους λόγους που σας ώθησαν στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΟΔΕ Πιερίας.
2Δεν είναι μια απόφαση την οποία έλαβα αβασάνιστα, και σίγουρα δεν είναι παρορμητική. Η πολιτική μου πορεία ξεκινά αρκετά χρόνια πριν, και θυμάμαι τον εαυτό μου να παλεύει για τη ΝΔ από πολύ μικρός και υπό αντίξοες συνθήκες. Έδωσα τους αγώνες και τις μάχες μου στις καλές και στις κακές στιγμές του κόμματος. Ήμουν και παραμένω μαχητής. Αυτήν την περίοδο η ΝΔ χρειάζεται στρατιώτες που θα υποστηρίξουν το έργο του νέου προέδρου και θα βοηθήσουν τη ΝΔ να βρει γρηγορότερα το βηματισμό της, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα πρωτίστως, αλλά και ο πολιτικός κόσμος. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με τις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης, επιβάλλουν σε όλους μας να συστρατευθούμε για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρα να ανακτήσει η ΝΔ το χαμένο έδαφος και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δική μου απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΝΔ. Πιστεύω στο κόμμα μου και εκτιμώ ότι μπορώ να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου σε συνεργασία με όλα τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ που ξέρουν να αγωνίζονται και να παραμένουν πιστοί και στα δύσκολα.

Ποια η πρόταση του Ηλία Τάπρα, για την επόμενη μέρα. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για να γίνει πράξη η ενότητα;
Βεβαίως και είναι πολύ σημαντικό και θα σας παραθέσω τις προτάσεις μου. Η επιλογή του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ πρέπει να γίνει με γνώμονα ποιος μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο κόμμα, τη δεδομένη χρονική συγκυρία. Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσω από τη λειτουργία του οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η Οργάνωση πρέπει να δουλεύει συλλογικά με διακριτούς ρόλους των μελών της. Κάθε μέλος θα είναι υπεύθυνος για τον τομέα του, θα είναι συντονιστής στο χώρο ευθύνης του. Θα εισηγείται τα θέματα, θα συνθέτει τις απόψεις, θα υλοποιεί τις αποφάσεις, θα προβάλλει το έργο του τομέα του. Αυτό σημαίνει συλλογική λειτουργία.

3ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Οι δραστηριότητες της Οργάνωσης, πρέπει να είναι ανοιχτές στη κοινωνία, στους πολίτες, στα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. Γι αυτό οι συνεδριάσεις της Ν.Ε. θα γίνονται σε τακτικά διαστήματα, με ημερήσια διάταξη, με δημοσιοποίηση των αποφάσεων ενώ θα υπάρχει και πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά της Οργάνωσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ.
Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο δράσης για όλα τα Όργανα του κόμματος, με χρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται πιστά και απ' όλους. Να προγραμματίζονται εκδηλώσεις και πολιτικά γεγονότα, να υπάρχει παρουσία παντού και τεκμηριωμένη άποψη της Οργάνωσης για όλα τα τοπικά θέματα.
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Πρέπει να βγούμε έξω από τους τέσσερις τοίχους των Γραφείων και να «πάμε» στη κοινωνία. Για αυτό τουλάχιστο μία συνεδρίαση της Ν.Ε. κάθε μήνα, θα πραγματοποιείται στις Δ.Ο. στα χωριά  και στις συνοικίες. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και διευρυμένες συγκεντρώσεις για εξειδικευμένα θέματα, παρουσία όσων μελών και φίλων επιθυμούν να συμμετάσχουν.
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
Πρέπει σαν κομματικός χώρος, να γίνουμε ελκυστικός στη Νεολαία. Να διαμορφωθεί «στέκι» νεολαίας στο χώρο των γραφείων της Ν.Ε., με δημιουργία internet καφέ και βιβλιοθήκης.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ Ν.Δ.
Θα δημιουργηθεί ισχυρή ομάδα επικοινωνίας, που θα ενημερώνει τους πολίτες για τις δραστηριότητες της Ν.Δ., έγκυρα, έγκαιρα, τεκμηριωμένα και υπεύθυνα. Με δελτία τύπου μετά από κάθε συνεδρίαση, εκδήλωση ή γεγονός, με προετοιμασμένη παρουσία των στελεχών μας στα τοπικά ΜΜΕ, με τεκμηρίωση και ανάδειξη των θέσεων και προτάσεων του κόμματος μας, στη κοινή γνώμη. Παράλληλα θα στηθεί μια σύγχρονη και ιδιαίτερα προσεγμένη ιστοσελίδα της Οργάνωσης, με συνεχή τροφοδοσία θεμάτων από τον κεντρικό δικτυακό κόμβο της Ν.Δ., αλλά και από άλλες έγκυρες πηγές.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει, έστω άτυπα, ένα όργανο στην τοπική Ν.Δ., με την παρουσία των Βουλευτών μας, των διατελεσάντων Βουλευτών μας, των διατελεσάντων υποψηφίων Βουλευτών μας, των Δημάρχων, των πρώην προέδρων της Ν.Ε., προέδρων επιμελητηρίων, ανθρώπων και στελεχών με τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό βάρος και εκτόπισμα, που θα συνέρχονται μια φορά το δίμηνο ή το τρίμηνο, και θα προτείνουν κεντρικές πολιτικές επιλογές που θα πρέπει να ακολουθήσει της Ν.Δ. τοπικά, θα παρεμβαίνουν συντονισμένα σε όλα τα μεγάλα τοπικά θέματα, και θα εκφράζονται με ενιαία άποψη γι αυτά τα θέματα.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΔΕ.
Στη Νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν θεσμικά όλοι οι εκπρόσωποί της στο κόμμα στους θεσμούς και στην κοινωνία. Η ΝΟΣ πρέπει καταστατικά να συνέρχεται τακτικά και να τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα στα κρίσιμα. Αυτή η καταστατική επιταγή θα εφαρμόζεται συνεχώς κι όχι μόνο σε περίοδο εκλογών. Έτσι η ΝΟΣ θα αναβαθμισθεί συνολικά. Παράλληλα θα εισηγηθώ να συμμετάσχουν σε αυτό και όλα τα κατά καιρούς διατελέσαντα μέλη της ΝΟΔΕ για να «πλουτίσει» η σύνθεσή της με αρκετά σημαντικότατα στελέχη που για διάφορους λόγους είναι σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια.
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τις Δημοτικές Οργανώσεις και τις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην λειτουργία και το συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων, που θα πρέπει να λειτουργούν σε κάθε τοπική κοινωνία, να παράγουν πολιτικές θέσεις για τα θέματα που αφορούν το Τόπο τους, να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις θέσεις της Ν.Δ., να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα θα επιδιωχθεί να ανοίξουν γραφεία σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία (ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ), σημεία που ευελπιστούμε να αποτελέσουν εστίες διαλόγου, πολιτικής και δράσης.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Όλα τα πιο πάνω αποτελούν προϋποθέσεις και αναγκαίες συνθήκες για την παραγωγή πολιτικής, θέσεων, τεκμηριωμένων προτάσεων, από την οργανωμένη ΝΔ. Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε με τη κοινωνία, την οργανωμένη Βάση μας, και να διαμορφώσουμε, ιδιαίτερα στα τοπικά ζητήματα, ολοκληρωμένες, πειστικές και σοβαρές θέσεις, που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα, θα δίνουν όραμα και προοπτική στη κοινωνία, θα πείθουν τους πολίτες.

Πιστεύετε ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμες οι προτάσεις σας, κύριε Τάπρα;
Σαφώς και το πιστεύω, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέθετα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι μιλάω με ειλικρίνεια και ξέρετε αυτό πολλές φορές δεν εξυπηρετεί ορισμένους, οι οποίοι θέλουν να ελίσσονται για να προσαρμόζονται στα διαφορετικά δεδομένα κάθε φορά που αλλάζουν οι συγκυρίες, εξυπηρετώντας μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Εγώ χρειάστηκε να βγω στη βιοπάλη από μικρός και όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα οφείλονται στον προσωπικό μου αγώνα και στο πείσμα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτήν την εμπειρία θέλω να μεταφέρω και στο κόμμα της ΝΔ και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Είναι πολλά τα στελέχη και οι φίλοι του κόμματος που επικροτούν την απόφασή μου, και με τη δική τους παρότρυνση οδηγήθηκα σ' αυτή την απόφαση τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

ILTA_1Πώς κρίνετε τις άλλες υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για την προεδρία της ΝΟΔΕ;
Στην πολιτική είμαι αυτόφωτος και μοναδικός μου γνώμονας είναι η πορεία του κόμματος που πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της και μπροστά σε αυτή την προοπτική θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Αυτό χρειάζεται το κόμμα μας αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να μπορέσουμε όλοι να βάλουμε στην άκρη τις όποιες πικρίες και διαφωνίες και να δώσουμε τη μάχη σαν μια γροθιά. Συνδράμοντας στην προσπάθεια του προέδρου μας, συνδράμουμε στον αγώνα να σωθεί η χώρα μας και να μπει στη σωστή πορεία για να καταφέρει να σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό πρέπει να σκεφτούνε τα μέλη του κόμματός μας και να δώσουν μαζικό «παρών» στις εκλογές, επαναλαμβάνω παρά τις όποιες πικρίες μπορεί να υπάρχουν. Και για να γίνουν όλα αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να αναγεννηθεί οργανωτικά και η ΝΔ.
Ο καθένας έχει τη δική του πορεία στο κόμμα, αυτή θα κριθεί από τους ψηφοφόρους και θα αξιολογηθεί ανάλογα. Σημασία έχει να εκλεγεί ο καταλληλότερος, εκείνος που έχει διάθεση να προσφέρει, που έχει πονέσει και αγαπήσει το κόμμα και που ξέρει τις ανάγκες για όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από απλός ψηφοφόρος του κόμματος. Αυτή την περίοδο, λοιπόν, που η ΝΔ έχει ανάγκη από στρατιώτες θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος, των φίλων και των μελών της ΝΔ, με την προοπτική όλοι μαζί να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: