Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Όλα έτοιμα στην Πιερία

Περίπου 1000 ΟΝΝΕΔίτες Πιεριείς, αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ή τον Κώστα Χατζή για την προεδρία της Οργάνωσης.
Στις κάλπες για την εκλογή προέδρους τους, προσέρχονται την Κυριακή οι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, θα εκλεγεί από τη βάση και αυτό και μόνο το γεγονός προσδίδει.... ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μονομαχία. Κοντά στους χίλιους νεολαίους από το νομό μας εκτιμάται ότι θα προσέλθουν στις κάλπες, οι οποίες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα.
Στην Κατερίνη οι ΟΝΝΕΔίτες θα ψηφίσουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (στην επάνω αίθουσα), ενώ είναι το μοναδικό εκλογικό κέντρο που θα στηθεί στην Πιερία, εξυπηρετώντας όλους τους ΟΝΝΕΔίτες του νομού μας.
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη της Οργάνωσης τα οποία έχουν γεννηθεί από το 1978 και μετά. Όσον αφορά τη διαδικασία, είναι πανομοιότυπη με εκείνη της ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από τους νεολαίους ηλικίας 16 με 18 ετών, οι οποίοι για να ψηφίσουν θα πρέπει να είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να προσέρχονται με την ταυτότητά τους ή με οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που πιστοποιεί τα στοιχεία τους.
Κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό Κέντρο, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων και αναλόγως θα προχωρά η εφορευτική επιτροπή στην «επαναβεβαίωση» της εγγραφής ή στην εγγραφή. ONNED_2Όσοι νεολαίοι έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα κατά την εκλογή προέδρου του κόμματος το Νοέμβρη, είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και απλά θα γίνεται επαναβεβαίωση. Όσοι δεν ψήφισαν στις εκλογές του Νοέμβρη και δεν έχουν εγγραφεί στις ΟΝΝΕΔ του νομού μας, θα μπορούν να εγγραφούν εκείνη τη στιγμή, χωρίς να καταβάλλουν κάποιο ποσό.
Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος εκπροσωπεί τους μετριοπαθείς και ο Κώστας Χατζής, ο οποίος φέρεται να πορεύεται προς τις κάλπες έχοντας τις «ευλογίες» της ηγεσίας του κόμματος. Χθες μόλις, ο τρίτος υποψήφιος Βασίλης Αξιώτης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα της προεδρίας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μη εκλογής προέδρου από την πρώτη Κυριακή. Η αποχώρηση του Βασίλη Αξιώτη, δεν φαίνεται πάντως να αιφνιδίασε τους άλλους δύο υποψηφίους, ειδικά το στρατόπεδο του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος εξαρχής θεωρούσε την υποψηφιότητα Αξιώτη, «υποψηφιότητα στήριξης του Κώστα Χατζή».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ρηγίλλης επιθυμούσε την ολοκλήρωση της αναμέτρησης σε μια Κυριακή, προκειμένου να αποτραπούν έκτροπα και ακρότητες μέχρι τον 2ο γύρο. Μεγάλο διακύβευμα είναι η συμμετοχή, καθώς πρόκειται για την πρώτη εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ από την βάση. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρονται σε προσέλευση 40.000 νεολαίων, ηλικίας από 18 έως 32 χρονών.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: