Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 16 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Τελικά δόθηκε ή δεν δόθηκε η παράταση για την περαίωση του έργου υπογειοποίησης του υποσταθμού της ΔΕΗ στην πλατεία Ελευθερίας;
Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την παράταση με την προϋπόθεση ότι εντός πέντε εργάσιμων ημερών, θα άνοιγε η 16ης Οκτωβρίου.
Πέρασαν πολλές περισσότερες (εργάσιμες) μέρες και η οδός παραμένει κλειστή…

2
 
Τρεις μέρες πριν ο ΓΑΠ δήλωνε ότι δεν ασχολείται με τα spreads. Χθες ότι δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα spreads. Τελικά, ασχολείται ή δεν ασχολείται;
Κάτι τέτοια κάνει και στο τέλος θα δούμε πρωθυπουργό ως και τον Σαμαρά!


3
 
Κουκούλες, χειροπέδες, γάντια, βιντεοκάμερα, και άλλα αντικείμενα βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Μήδειας στην Κυψέλη, όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία.
Αυτό δεν είναι γιάφκα. Είναι το δωμάτιο της Τζούλιας! . Για ψάξτε καλύτερα, μπορεί να βρείτε και κανένα μπουκάλι σαμπάνιας!

Εκτός από τον βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδης, που πήρε (την όποια) απάντηση για το κάμπινγκ της Σκοτίνας από τον υπουργό Πολιτισμού, ερώτηση για το κάμπινγκ κατέθεσαν και τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου). Μόνο που αυτοί την απευθύνουν προς τους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν:
«Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων στηv περιοχή Σκοτίνα στο Νομό Πιερίας. Το κάμπινγκ, μ’ έκταση περίπου 600 στρέμματα και δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ατόμων στους πρόποδες του Ολύμπου με πλούσια βλάστηση, αποτελούσε βασικό πόλο έλξης τουριστών στην περιοχή, έχει μετατραπεί πλέον σε μία τεράστια χωματερή όπου εναποτίθενται σκουπίδια και μπάζα. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ, στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας είχε εκχωρηθεί σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα για περισσότερα από οκτώ χρόνια και στη συνέχεια με την έξωση του ιδιώτη από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου. Οι εγκαταστάσεις χαρακτηρίζονται πλέον ως επικίνδυνες για τους κατασκηνωτές και όλοι οι χώροι βρίσκονται σε κακή κατάσταση, όπως και οι χώροι δημόσιας υγιεινής που έχουν βρομίσει. Οι εγκαταστάσεις που κάποτε λειτουργούσαν εστιατόρια και καφετερίες είναι ετοιμόρροπες, ενώ τμήμα της προβλήτας έχει βουλιάξει στη θάλασσα. Τα κιόσκια είναι έτοιμα να πέσουν και πολλά δέντρα έχουν ξεραθεί ή έχουν καεί από αναφλέξεις σκουπιδιών. Ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί και τα λύματα ουσιαστικά οδηγούνταν σε βόθρο εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος είχε βαφτιστεί βιολογικός».
«Η παραπάνω κατάσταση», υπογραμμίζουν, «δείχνει ότι στον καπιταλισμό, η ανάπτυξη του τουρισμού με σκοπό το κέρδος δε μπορεί να καλύψει το δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους στις διακοπές στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή».
Και καταλήγουν: «Θεωρώντας ότι η τουριστική πολιτική της χώρας πρέπει να ασκείται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι στο πλαίσιο ενός καταμερισμού μέσα στην ευρωζώνη που γίνεται αυθόρμητα μέσω του ανταγωνισμού και με συνειδητή πολιτική παρέμβαση με κίνητρο το κέρδος του κεφαλαίου, καθώς επίσης και ότι πρέπει να δημιουργηθούν κρατικοί και δωρεάν οργανωμένοι χώροι αναψυχής (και κάμπινγκ) για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί αν θα παρέμβουν για να συνεχίσει τη λειτουργία του το κάμπινγκ της Σκοτίνας στο Νομό Πιερίας κάτω από δημόσιο έλεγχο  με φθηνές παρεχόμενες υπηρεσίες για την ικανοποίηση της  κοινωνικής ανάγκης αναπλήρωσης της εργατικής δύναμης».
Δεν ξέρω πότε θα πάρουν απάντηση οι ερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ, υποψιάζομαι  όμως ότι θα είναι πανομοιότυπη με αυτήν που πήρε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης: Οψόμεθα!

Τις τελευταίες πινελιές στο χωροταξικό του «Καλλικράτη» βάζει τις μέρες αυτές ο Γιάννης Ραγκούσης, σε συνεννόηση και με τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Χθες είχε συνάντηση με βουλευτές από το βορρά, μεταξύ των οποίων ήταν και οι βουλευτές του νομού μας.

Μετά από πολύμηνη, λέει, έρευνα, της Βουλής, αποφασίστηκε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη ο πρώην πρωθυπουργός, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τρεις πρώην κεντρικοί τραπεζίτες και άλλοι, με την κατηγορία της βαρειάς αμέλειας, καθώς κάλυψαν την τραπεζική φούσκα.
Αυτά στην Ισλανδία. Εμείς ούτε για χρηματιστηριακές, ούτε για τραπεζικές φούσκες παραπέμπουμε τους πρωθυπουργούς μας. Γιατί είμαστε υπεράνω.

Εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός ασκεί τα καθήκοντά του εκφράζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ένας στους δύο πολίτες.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση … «fantomas».
Έτσι εξηγείται πού βρήκαν αυτούς τους καλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: