Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στο «σκαμνί» τρεις εφημερίδες και ένας πολίτης

DIKH
Για σήμερα έχει οριστεί η εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε ο δήμαρχος Κατερίνης και ο αντιδήμαρχος Ζήνωνας Σατραζέμης, εναντίον τριών εφημερίδων του νομού μας και ενός πολίτη.
Ο εκδότης της «Πολιτείας», ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, καθώς και οι εκδότες της «Ημερήσιας» και των «Πιερικών Αντιλάλων», αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εξύβρισης δια του τύπου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, επειδή τον ...Ιούλιο του 2009, δημοσίευσαν επιστολή του Ηλία Τσολακίδη (μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας) την οποία δήμαρχος και αντιδήμαρχοι θεώρησαν δυσφημιστική για το πρόσωπό τους.
Σε εκείνη την επιστολή, το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας, ασκούσε κριτική στη διοίκηση επειδή φύτεψε πετούνιες στον αύλειο χώρο των Δικαστηρίων, εν μέσω θέρους (και αφρικανικού καύσωνα), χωρίς να προνοήσει για την περιποίησή τους (πότισμα), με αποτέλεσμα να μαραθούν.
Να σημειωθεί, ότι εναντίον του κ. Τσολακίδη έχουν καταθέσει μήνυση για το ίδιο θέμα, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ίτσιος, Βικτωρία Παπατολίκα, Γιώργος Χατζηκώστας και Θανάσης Λιακόπουλος.
Μάρτυρες κατηγορίας είναι ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ και πρώην αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου.
Εν τω μεταξύ, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας προγραμματίζει για την ώρα της Δίκης, σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: