Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα 8,8 εκ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΚ

DEYAK_1
Την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργων προϋπολογισμού 8.818.000 ευρώ θα επιδιώξει η ΔΕΥΑ Κατερίνης, όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Επιχείρησης..
DEYAK_2 
Πρόκειται, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας, για «απολύτως ώριμα έργα», οι φάκελοι των οποίων θα κατατεθούν σήμερα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής».
Τα έργα αφορούν την αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού της Νεοκαισάρειας (2.662.000 ευρώ), την αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Άνω Άγιου Ιωάννη (1.694.000 ευρώ) και την κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στο Σβορώνο (2.499.000 ευρώ).
Στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας έχει ήδη κατατεθεί μια ακόμη πρόταση που αφορά την αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Γανόχωρας, ένα έργο που ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.963.500 ευρώ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης, η προϊσταμένη τη οικονομικής υπηρεσίας παρουσίασε τον ισολογισμό της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος και εγκρίθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. Η προϊστάμενη του οικονομικού τμήματος, ενημέρωσε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός οικονομικός έλεγχος της Επιχείρησης και από τα περιφερειακά  ελεγκτικά κέντρα Λάρισας έως και την χρήση του 2008.
Άλλα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ήταν η έγκριση πλήρωσης 2 θέσεων χειριστών μηχανημάτων και ενός μηχανοτεχνίτη με συμβάσεις έργου αορίστου χρόνου, η έγκριση όρων διακήρυξης προμήθειας διαφόρων υλικών, καθώς και ψήφιση πιστώσεων για την αντιμετώπιση διαφόρων δαπανών.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: