Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Αποκτήσαμε ασθενοφόρα, δεν έχουμε πλήρωμα

ASTHENOFORA_1
 
Τρία νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, διαθέτει από χθες το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του στη διακομιδή ασθενών. Παρόλα αυτά το πρόβλημα με τη στελέχωση εξειδικευμένου πληρώματος παραμένει για καινούργια και παλιά ασθενοφόρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
...
ASTHENOFORA_2Χθες το πρωί ...η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, παρέλαβε τρία καινούργια υπερσύγχρονα ασθενοφόρα. «Πρόκειται για το τέλος μιας προσπάθειας η οποία κράτησε σχεδόν τρία χρόνια», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ανέφερε ότι το ένα από αυτά θα αντικαταστήσει το παλιό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αιγινίου, ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα από αυτά να πάει και στο Λιτόχωρο.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό για την πλήρωση των συγκεκριμένων ασθενοφόρων, ο κ. Παπαδημόπουλος, σχολίασε ότι η στελέχωση είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είναι καινούργιο. «Έχουμε καινούργια ασθενοφόρα πλην όμως το πρόβλημα του έμψυχου προσωπικού παραμένει πρόβλημα», τόνισε ο διοικητής, «Οι οδηγοί των ασθενοφόρων δεν είναι πληρώματα, δεν έχουν ούτε τη γνώση της επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας και κάνουν ό,τι μπορούν. Πιστεύουμε ότι ο εξοπλισμός των νέων ασθενοφόρων θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημόπουλος.
ASTHENOFORA_3Το κόστος αγοράς των τριών ασθενοφόρων ξεπερνά τις 236 χιλιάδες ευρώ και τα χρήματα για την αγορά τους δαπανήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Τα νέα ασθενοφόρα, είναι ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της εταιρίας από την οποία αγοράστηκαν. Ο κ. Γαρυφαλλάκης συμπλήρωσε ότι δεν είναι  απλώς και μόνο ασθενοφόρα, αλλά διαθέτουν όργανα που μπορούν να υποστηρίξουν και προνοσοκομειακή φροντίδα. «Έχουν απινιδωτή  σε περίπτωση που κάποιος υποστεί έμφραγμα αλλά και άλλες συσκευές οι οποίες μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών», είπε χαρακτηριστικά.(
Πολιτεία/Β.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: