Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Σ.Φ.Ι.Π (ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-3-2010

Πόλυς Φουλίδης – Αλέκος Τσιώτσιος
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΜΕ! 
Η αθλητική ιστορία της Κατερίνης έχει να καυχιέται για δύο μεγάλες  φυσιογνωμίες που λάμπρυναν με την  παρουσία τους το όνομα του μεγάλου  Πιερικού μας.
Αν ο Πόλυς Φουλίδης είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ο Πιερικός και ένας από τα μετρημένα καλά ...δεκάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου (ίσως ο καλύτερος στη θέση του), ο Αλέκος Τσιώτσιος είναι ο πατριάρχης του μπάσκετ στην πόλη μας. Αν ο Φουλίδης μάγεψε τους πάντες με τα περίτεχνα καμώματα της μπάλας, ο Τσιώτσιος αποτέλεσε κόσμημα παράγοντα για το μπάσκετ του Πιερικού, παράδειγμα προς μίμηση για κάθε διοίκηση.
Αυτούς  τους δύο ανθρώπους  είχα την τιμή και την τύχη να τους γνωρίσω και  προσωπικά, να ανταλλάξω λίγες κουβέντες, να μάθω και πάνω απ’ όλα να διδαχτώ. Μόνο που είδα τον Πόλυ Φουλίδη να δακρύζει μπροστά μου ακούγοντας το όνομα Πιερικός και τους επαίνους προς το πρόσωπο του, είμαι γεμάτος σαν άνθρωπος, είμαι πλούσιος σαν φίλος του Πιερικού, και κατανοώ απόλυτα γιατί δεν έρχεται στο γήπεδο. Μόνο που άκουσα από τον Αλέκο Τσιώτσιο λίγες, αλλά σοφές λέξεις από τα χείλη του για την ιστορία του μεγάλου μας σωματείου, για ότι προσέφερε στο μπάσκετ, αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτόν τον άνθρωπο, αισθάνομαι περήφανος που είμαι ένα μικρό κομμάτι, ένα μικρό μέλος της οικογένειας του Πιερικού.
Αγαπητοί  φίλοι του Σ.Φ.Ι.Π., για κάποια πρόσωπα  όπως ο Φουλίδης και ο Τσιώτσιος αξίζει να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο το σπουδαίο και δύσκολο εγχείρημα που βάλαμε στοίχημα πριν από λίγους μήνες. Αξίζει γιατί ο Πιερικός έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία από αυτή που φανταζόμασταν όταν ξεκινούσαμε το τόλμημα μας.
Φίλε  Πρόεδρε, Φίλε Γραμματέα, Φίλοι και  μέλη του Σ.Φ.Ι.Π., σας ευχαριστώ  για τις αξέχαστες στιγμές  που μοιράζομαι μαζί σας με αφορμή την κοινή μας αγάπη, τον κοινό μας όραμα για τον Πιερικό. Μπορεί να είμαι ο τελευταίος εργάτης στο τεράστιο έργο μας, αλλά θα βγάζω από την ψυχή μου καθετί που με κάνει να αισθάνομαι δέος για την Πιερικάρα μας και την ιστορία της.
Με  υγεία, ενότητα, ανιδιοτέλεια και δουλειά το όραμα θα γίνει πράξη.
Καλή  δύναμη σε όλους. 
Με τιμή
Γιάννης Τσαπουρνιώτης (Μέλος του Σ.Φ.Ι.Π.)
--
Αγαπάς τον ΠΙΕΡΙΚΟ,
αγαπάς την ΙΣΤΟΡΙΑ του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: