Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το ΕΣΠΑ θέλει επιτάχυνση


ESPA
Η Μαρία Λιονή έφτασε στη Νομαρχία λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, αλλά και από τους τρεις βουλευτές του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας.
Στη νομαρχία την Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της 13ης Εθνικής Οδού, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά του, στο ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σύσκεψη στο Νομό Λάρισας παρουσία του Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και δεν υπήρξε πρόσκληση της Νομαρχίας Πιερίας ή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο νομάρχης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που για ....δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η νέα Περιφερειάρχης επισκέπτεται την Πιερία, σημειώνοντας ότι η Ν.Α. Πιερίας έχει όλη την καλή διάθεση για συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Από την πλευρά της, η κ. Λιονή, εκτίμησε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πιερία δεν είναι αυτό που προέκυψε από το κλείσιμο των Τεμπών (αυτό είναι παροδικό και σύντομα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία, όπως είπε), αλλά η απουσία ενός κεντρικού σχεδιασμού. «Εγκαινιάζουμε το διάλογο που ξεκινά η Περιφέρεια από την Πιερία», είπε η Μαρία Λιονή, τονίζοντας ότι ο διάλογος «είναι πρώτιστη επιλογή της Κυβέρνησης». Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για τρομερές καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης έργων, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες και η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επιταχύνουν το βήμα τους για να αναπληρώσουνε το χαμένο χρόνο και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.
Αμέσως μετά τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να αποχωρήσουν και η σύσκεψη συνεχίστηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: