Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010
Άντε και θα το μυρίσουμε το καλοκαίρι που θα πάει. Καλό μας μήνα και ηλιόλουστο από όλες τις απόψεις.
Διότι ο ήλιος δεν φωτίζει μόνο τις ημέρες μας αλλά και τις ψυχές μας. Και εδώ εμείς στην Πιερία, επειδή χορτάσαμε από σύννεφα και γκρίζους ουρανούς ήταν καλοδεχούμενος αυτές τις ημέρες.
Το διήμερο που μεσολάβησε μέχρι να τα πούμε έγιναν και πολλά και ενδιαφέροντα και σημαντικά και …ασήμαντα. Με τα ασήμαντα δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Θα σας δώσω μόνο μια μικρή γεύση από τα σημαντικά.
Ξεκινώντας από τον πολιτισμό και την τέχνη. Έτσι για να χαλαρώσουμε και λίγο. Η Κάρμεν Ρουγγέρη μάγεψε και κέρδισε πολλούς φίλους στο δήμο Δίου με την απλότητα και την ζεστασιά των λόγων της.
Η ίδια βέβαια δήλωσε ενθουσιασμένη με το δήμαρχο Δίου Γρ.Παπαχρήστο ενώπιον μάλιστα πολυπληθούς ακροατηρίου το βράδυ της ......Παρασκευής στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο δήμος προς τιμήν της. Η Κάρμεν Ρουγγέρη επισκέφθηκε το δήμο Δίου προσκεκλημένη στην εκδήλωση που οργανώθηκε για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
Συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων στο δείπνο στο δήμο Δίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, να φωτογραφηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τον πολιτισμό, τα παιδιά και την παιδεία.
Ενθουσιώδες το κλίμα όμως και το πρωί της Κυριακής στα εγκαίνια της Επιμελητηριακής Σχολής, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.
Η διοίκηση παρέδωσε έναν όροφο πραγματικό στολίδι για τις ανάγκες των μελών του και απέσπασε τα συγχαρητήρια εντός και εκτός Πιερίας.
Ηρθε και η Τζάκρη και έκοψε την πίτα των γυναικών. Θερμές χειραψίες με δημάρχους και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης που έσπευσαν να την ακούσουν.
Έρχεται και ο Καλλικράτης, μην το ξεχνάμε. Στο τέλος-τέλος την περιμέναμε και στις πλημμύρες και δεν μας ήρθε.
Καλές είναι και οι πίτες.
Και πάμε στα ωραία της ανακύκλωσης. Κάντε ανακύκλωση σπίτι σας, ήταν το μήνυμα της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που οργανώθηκε το πρωί της Κυριακής από το σύλλογο «Το Αθάνατο» της Ν.Χράνης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.
Από τα πολύ ωραία μηνύματα του διημέρου και σε μια περίοδο που η προστασία του περιβάλλοντος, κατατάσσεται ως το νούμερο ένα θέμα της παγκόσμιας κοινότητας.
Επίσκεψη της ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής κ. Λιονή χθες στην Κατερίνη και συζήτηση με τους δημάρχους κυρίως για τα θέματα του ΕΣΠΑ.
Λεφτά υπάρχουν αλλά μελέτες δεν κατατέθηκαν από τους δήμους….κάτι τέτοιο ακούσαμε;
Για να δούμε τι θα δούμε.
Ο Καλλικράτης στο τέλος αυτού του μήνα δεν επρόκειτο να ανακοινωθεί ρε παιδιά; Άντε και έχουν ράψει κοστούμια υποψηφιότητας καμιά 40ριά και περιμένουν με αγωνία.
Να τελειώνουμε, να μαλώσουμε, να βγάλουμε τα εσώψυχά μας.
Δεν μπόρεσε να συνεδριάσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο Παραλίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού λόγω έλλειψης απαρτίας.
Απόντες  η αντιπολίτευση και οι τρεις αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που δεν βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση για τρίτη δεύτερη συνεχόμενη φορά για να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί.
Την ίδια ώρα η άρνηση των συμβούλων έστω και να προσέλθουν στο συμβούλιο οδηγεί τους δεκάδες εργαζομένους και προμηθευτές του δήμου σε απόγνωση μιας και ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε καν τα δεδουλευμένα και να καλύψει τις στοιχειώδης υποχρεώσεις του.
 Οι εργαζόμενοι στο δήμο πλέον ζητούν μία σαφή και ειλικρινή απάντηση από τους εκλεγμένους αιρετούς για ποιο λόγο παραμένουν απλήρωτοι και παίζονται παιχνίδια σε βάρος τους και θυσιάζονται ουσιαστικά στο βωμό των όποιων τυχόν πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Φωτιά και λάβρα ο δήμαρχος Κεραμιδιώτης. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτα κινητά, χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω ακριβώς ότι δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός.
Ες αύριον τα σπουδαία.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: