Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

skitsoΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Δεν υπονοώ τίποτε, αλλά …« …Και φυσικά βγήκε στη δημοσιότητα-δεν θέλω να είμαι προκλητικός-μία επιστολή του κυρίου Καραμανλή. Εγώ δεν λέω ότι σημαίνει κάτι αυτή η επιστολή. Γιατί ένας από τους κυρίους που ομιλούν σήμερα, δεν μας λέει, τι λέει αυτή η επιστολή επιτέλους, γιατί αυτές οι ευχαριστίες;»…
Θανάσης Παπαγεωργίου, μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής διερεύνησης της υπόθεσης Ζήμενς

Λάβαμε χθες μια πρόσκληση από το δήμο Λιτοχώρου και πολύ μας προβλημάτισε.
Το ερχόμενο Σάββατο (λέει) θα δώσουν συνέντευξη τύπου, με θέμα «Εξελίξεις στις υποθέσεις διεκδικήσεων δημοτικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω», ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο δήμαρχος Δίου, ο δήμαρχος Πύδνας και ο δήμαρχος … Βεργίνας.
Τι έγινε ρε παιδιά; Διεκδικεί δημοτικές εκτάσεις και στην Ημαθία το Μοναστήρι;

Με επείγουσα ανακοίνωση, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης καλεί τους κατοίκους να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και μαγείρεμα, διότι σε αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού από συγκεκριμένα σημεία του δικτύου ύδρευσης, βρέθηκαν ενδεικτικές παράμετροι ορισμένων μετάλλων πάνω από τα όρια που καθορίζουν οι σχετικές υγειονομικές διατάξεις.
«Παρά του ότι οι παραπάνω ενδείξεις δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για προληπτικούς και μόνο λόγους και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις διαδικασίες γενικού ελέγχου ολόκληρου του δικτύου, συνιστούμε στους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου μέχρι να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα από το παραπάνω γενικό έλεγχο, οπότε και θα επανέλθουμε για ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωσή μας», λέει η Δημοτική Επιχείρηση.
Η παραπάνω είδηση δεν αφορά τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, αλλά ΔΕΥΑ δήμου της Κω. Απλά, (μετά από αυτά που μάθαμε για το νερό του σχολείου της Χράνης), το αναφέρουμε ως καλή πρακτική, που θα μπορούσε να υιοθετηθεί και από τη δική μας ΔΕΥΑ.

lebentes
Λεβέντες μου!
«Το 100% της στήριξης του ΛΑΟΣ» θα έχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αν κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης, ξεκαθάρισε ο Γιώργος  Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη.
Οι δυο άνδρες γευμάτισαν μαζί το Σάββατο και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών, όπου ο Ψωμιάδης επαναξεκαθάρισε ότι στηρίζει 100% το αίτημα του ΛΑΟΣ να γίνει δημοψήφισμα.
Σε συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το μεταναστευτικό, ο Γ Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια «προσβάλλει τη λεβεντιά των Ελλήνων γιατί φέρεται μπαμπέσικα» και προανήγγειλε πρωτοβουλία συνεργασίας με αδελφά πολιτικά σχήματα και από το εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία και Δανία) για τη συλλογή υπογραφών κατά του νομοσχεδίου.
Πληροφοριακά (και περισσότερα στη σελ.14) Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς στη Γερμανία συγκεντρώνουν υπογραφές στήριξης των εδώ μεταναστών. Ελπίζουμε να μην τους πάρει φαλάγγι, για μπαμπεσιά, ο Καρατζαφέρης ο λεβέντης.

geraki_1
Ένας («λεβέντης» μάλλον κι αυτός) Κατερινιώτης, «στόλισε» το αμάξι του με ένα σκοτωμένο γεράκι (το κάρφωσε σε στάση εσταυρωμένου, το φτωχό!) και έκοβε βόλτες στην πόλη, καμαρώνοντας για το επίτευγμά του!
geraki_2Το είδαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους, οι άνθρωποι! Φώναξαν την πρόεδρο του Ζωοφιλικού Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαραμίς Χάρλαν Μαρία, που κόντεψε να πάθει έμφραγμα η γυναίκα από το αποτρόπαιο θέαμα και κάλεσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί, μάθαμε, πήγαν αλλά, αυτεπαγγέλτως, είπαν, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε ..αν ήθελε να κάνει μήνυση η πρόεδρος καλώς, αλλιώς …
Φαίνεται πως, η οργανωμένη κοινωνία των ανθρώπων, δεν προβλέπει κυρώσεις για τους ανεγκέφαλους φονιάδες των άλλων συγκατοίκων της στον πλανήτη.

Σαν μια ωραία γυναίκα, «με γαλλικά και πιάνο», όπως είπε χαρακτηριστικά, την οποία όμως κανείς δεν τολμά να πλησιάσει, παρουσίασε την Πιερία, ο  πρόεδρος της ΤΕΔΚ, στην Περιφερειάρχη, Μ. Λιονή.
Εύστοχη παρομοίωση του δημάρχου, αλλά με μια… υποσημείωση. Ποιος είπε ότι δεν πλησιάζουν την Πιερία; Την πλησιάζουν, αλλά για να της πιάσουν τον «ποπό». Τέσσερα διόδια σε μήκος 100 χιλιομέτρων, ποιος άλλος νομός έχει;

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», ανέφερε ο δήμαρχος Αιγινίου, σχολιάζοντας τη διάθεση της κ. Λιονή να ακούσει τους δημάρχους της Πιερίας και να συνεργαστεί μαζί τους για την προώθηση των έργων που έχουν σχεδιάσει.
Πάντως για να ακριβολογούμε, η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με  συννεφιά και αργότερα έστρωσε.  

a_3
Σχολιάζοντας τη συνάντηση εργασίας με την Περιφερειάρχη, ο Γρ. Παπαχρήστος υποστήριξε ότι δεν γίνεται στην καλύτερη στιγμή, αφού πραγματοποιείται στο τέλος της τετραετίας και μάλιστα λίγο πριν από μια διοικητική μεταρρύθμιση και «σε μια στιγμή που προσπαθούμε να κλείσουμε τρύπες».
Εμ για αυτό ήρθε αυτή τη στιγμή δήμαρχε! Διότι του χρόνου, ποιος θα θυμάται (και ποιος θα καταλογίζει και ευθύνες) για τα όσα είπε (ή δεν είπε) χθες η Γραμματέας αφού δεν θα υφίσταται ως θεσμός, αν και εφόσον προχωρήσει ο Καλλικράτης.

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε αγανακτισμένοι είπε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ζητώντας από την Περιφερειάρχη να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της 13ης Εθνικής Οδού και της Περιφερειακής της Κατερίνης.
Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση «δεν έχει νόημα να εκπροσωπώ την Πιερία, δεν έχει νόημα να περιφέρουμε τη μιζέρια μας από γραφείο, σε γραφείο».

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν είχε απαρτία το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Παραλίας το οποίο θα συνεδρίαζε εκτάκτως για την έγκριση ή μη του προϋπολογισμού.
Η συνεδρίαση, ορίστηκε για σήμερα το πρωί στις 11 και ο… Θεός βοηθός!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Κήπου, εμμένει στην απόφασή του να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αν πρώτα δεν δοθεί στο συμβούλιο η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών από τις εκποιήσεις ακινήτων.
Στη σημερινή συνεδρίαση, δεν απαιτείται απαρτία, αφού σύμφωνα με τον Κώδικα, αν συγκληθεί εκτάκτως για τρίτη συνεχόμενη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή τις προηγούμενες δύο δεν είχε απαρτία, ο προϋπολογισμός μπορεί να εγκριθεί μόνο επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων.
Κάτι μου λέει ότι σήμερα θα υπάρχει απαρτία και ο δήμος θα συνεχίσει να μένει χωρίς προϋπολογισμό!

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Προφητικό -- ''μεταφητικό''.....

.....Κάποιος αρκουδιάρης τριγυρνούσε,συνεχώς,μια χορεύτρια μαϊμού
στα πέντε Παζάρια της Γης….,παίζοντας στο νταούλι του αρκουδιάρικους σκοπούς….,
σαφώς,πάντα,΄΄με το αζημίωτο΄΄….,κι εκείνη χόρευε οικτρή….,
----- χαρά στους Παζαριώτες….! ----- κλαυτόγελη και παραπονεμένη….,
που διόλου δεν της έπαιξε έναν χορευτικό σκοπό…..φτιαγμένον για μαϊμούδες….!

΄Ετσι….,ο αρκουδιάρης κέρδιζε πολλά λεφτά….,
που τα μοιράζονταν με τους ληστοδιοργανωτές των πέντε Παζαριών της Γης….!

΄Ομως,μια νύχτα,ψόφησε η μαϊμού,από μπαγιάτικο φαγητό,κάτω απ’ το κρεβάτι του αρκουδιάρη….,
----- τότε που ο αγέρας φυσούσε μανιασμένα….,μα φύλλο δεν κουνιόταν….! -----
κι η άμεση σαπίλα του κορμιού της έβγαλε τόση δυσοσμία….,
που έπνιξε τον αρκουδιάρη στον ύπνο του….!

΄Επειτα….,πήγαν οι διοργανωτές των πέντε Παζαριών της Γης στο σπίτι του αρκουδιάρη…..
κι έθαψαν το πτώμα του στον ιδιωτικό του βόθρο….,
ενώ…..το πτώμα της μαϊμούς…..το έθαψαν σε ένα,χμ,πολυτελές μνήμα,κάτω από μια μικρή ελιά….,
μόνο,για το θεαθήναι οι βρωμεροί Ζουγκλάδες….!

Και….,αμέσως τότε….,μοιράστηκαν το βιός –τους μεταξύ τους….:
το βιος του αρκουδιάρη….,όλο….,το μοιραστήκανε ανάλογα…..
και τα τσιμπράκαλα της μαϊμούς τα πήγαν πάνω σε ένα ψηλό ζαχαρόβουνο….,
όπου τους περίμενε ο Αρχιπλανητάρχης….,
που του τα έδωσαν ως αντίδωρο….,ω εσείς της Ζούγκλας Τσίτες….!

Γεια....: Αλέξανδρος Ζήβας
URL : www.alexandros-zivas.gr
....: αποκαλυπτικές
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
όλων των αποκωδικοποιητέων.....