Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μίλτος Πασχαλίδης Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο «Αερικό», στην Κατερίνη

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή «Αερικό», στην Κατερίνη, για να μας χαρίσει ακόμη μία φορά μοναδικές στιγμές και με έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές του.
Ο νέος του δίσκος με τίτλο “Ξένιος - Η Κρήτη εντός μου”, συμπληρώνει την επί 15 χρόνια πορεία του στη δισκογραφία, δίνοντας για ακόμη μία φορά το στίγμα του γνήσιου καλλιτέχνη.
Το νέο μουσικό του εγχείρημα είναι αφιερωμένο στη Κρήτη, μέσω της βιωματικής του διαδικασίας. «Αν τα 16 χρόνια της ζωής μου στο Νησί ήταν ταινία, το υλικό αυτό θα αποτελούσε σίγουρα το soundtrack», αναφέρει ο ίδιος.
Τρία καινούρια τραγούδια, ο «Ξένιος» και η «Παρουσία», το «Δεν πίνω μονάχος» στην πρώτη του εκδοχή- παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο, τα «Παλιά καλοκαίρια» του Χάρη και Πάνου ενορχηστρωμένα απ τον Θάνο Μικρούτσικο,  δύο ορχηστρικά και τρία παραδοσιακά, το τραγούδι «Ακροβάτης» από την εποχή των Χαϊνηδων, ο Βασίλης Σκουλάς σε ένα εμβόλιμο στιγμιότυπο, και ο Ψαραντώνης να τραγουδά τον Ερωτόκριτο,  πολυποίκιλα στοιχεία που ενσωματώνονται χαρισματικά σε ένα δίσκο και αφήνουν στο τέλος μια «γλυκόπικρη» νοσταλγία. Η σφραγίδα του Θύμιου Παπαδόπουλου στην ενορχήστρωση των κομματιών συμπληρώνει το καθαρό, μεστό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
    Μαζί του ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Στέλιος Κάτσαρης στο πιάνο και η ερμηνεύτρια Άννα Λινάρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: