Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συνένοχες και οι εμπλεκόμενες τράπεζες

DIODIA_1
 
…γιατί επένδυσαν τις καταθέσεις των πολιτών σε ένα έργο που ΚΑΙ η νομιμότητά του είναι αμφισβητούμενη ΚΑΙ περιορίζει συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, λέει η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου
Την παρέμβαση των δυο οικονομικών υπουργείων της χώρας, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ζητά η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, εγκαλώντας τις τράπεζες που χορήγησαν δάνεια στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» για ανορθόδοξες επιλογές.
Σε επιστολή που απευθύνει προς τους παραπάνω, η Επιτροπή παραθέτει μια σειρά επιχειρήματα που, όπως υποστηρίζει, καθιστούν υπόλογες τις δανειοδότριες του παραχωρησιούχου τράπεζες, όπως:
-Δεν ήλεγξαν τη νομιμότητα των έργων. Για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο είναι αμφίβολο, τονίζει, αν η ....εταιρεία διέθετε τις σχετικές αδειοδοτήσεις, οικοδομικές και περιβαλλοντικές, αφού, παρά τις επανειλημμένες (και μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πιερίας) αιτήσεις της Επιτροπής Αγώνα, τις επώνυμες καταγγελίες και τη μηνυτήριο καταγγελία τριών δημάρχων στην Εισαγγελία Πιερίας, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα οποιαδήποτε απάντηση.
-Δεν πήραν υπόψη ότι συμβάλλουν στον περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. «Η εταιρεία απροκάλυπτα μας δήλωσε», αναφέρει η Επιτροπή, «ότι η επιλογή της θέσης των διοδίων του Αιγινίου έγινε με αποκλειστικό γνώμονα τη μεγάλη εισπρακτική ικανότητα που διέβλεπε στο σταθμό αυτό», ομολογώντας ότι δεν έλαβε υπ’ όψη της πως έτσι στερεί την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, αφού δεν υπάρχουν στην περιοχή άλλοι βιώσιμοι εναλλακτικοί τρόποι κίνησης, ούτε το ότι ανατολικά του Αλιάκμονα ποταμού υπάρχει αγρόκτημα 8.000 στρεμμάτων του Αιγινίου και θα πρέπει οι αγρότες να πληρώνουν διόδια για να πάνε στα χωράφια του δήμου τους.
-Δεν υπολόγισαν την επισφάλεια των δανείων. «Από ανεπίσημες πηγές», σημειώνει η Επιτροπή, «πληροφορούμαστε ότι τα δανειακά κεφάλαια διασφαλίσθηκαν, ολικώς ή μερικώς, με υποθήκευση μέρους των εσόδων της εταιρείας από τα διόδια για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Τι θα γίνει όμως όταν η εταιρεία αδυνατεί να εισπράξει το διόδιο τέλος. Δείτε τις καθυστερήσεις των έργων, δείτε την ακύρωση είσπραξης διοδίων στο Αιγίνιο, δείτε την αδυναμία είσπραξης λόγω των κατολισθήσεων στα Τέμπη. Τι θα γίνει αν το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα Τέμπη αποδώσει ευθύνες στην εταιρεία; Ποιος θα αποζημιώσει όλους τους οικονομικούς κλάδους που υπέστησαν ζημίες; Σε μια τέτοια περίπτωση η εταιρεία θα αντέξει οικονομικά ή θα καταφύγει στην πτώχευση. Πώς τότε θα γίνει η αποπληρωμή των δανείων; Θα την δώσουν και άλλα δάνεια;» αναρωτιέται και προσθέτει: «Εμείς οι απλοί πολίτες της Πιερίας, για τους προαναφερθέντες λόγους, θεωρούμε ότι εσπευσμένα οι τράπεζες δανειοδότησαν την εν λόγω εταιρία και επένδυσαν τις καταθέσεις των πολιτών σε μια αντιπαραγωγική επένδυση εις βάρος των ίδιων των πολιτών».
DIODIA_2Για τους παραπάνω λόγους (και άλλους πολλούς) η Επιτροπή τονίζει πως θεωρεί συνένοχες τις εμπλεκόμενες Τράπεζες για τη δανειοδότηση έργων που «περιορίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, που άμεσα ή έμμεσα εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και που γίνονται ίσως και παράνομα» και ζητά από τους αποδέκτες της επιστολής να επέμβουν και να βάλουν τάξη στον τρόπο δανειοδοτήσεων των τραπεζών. «Αναρωτιόμαστε όλοι και ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε και εσείς, άραγε στις χώρες τους- Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία-έτσι λειτουργούν οι πολυεθνικές αλλοδαπές εταιρίες που συμμετέχουν στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ; Έτσι τους στηρίζουν οι εκεί τράπεζες, ή μήπως έρχονται εδώ, όπως η SIΕMENS;», αναφέρει με νόημα και τους ζητά να ελέγξουν την ορθότητα των ισχυρισμών της κα, σε περίπτωση επαλήθευσής τους, να συμβάλλουν στη διακοπή της δανειοδότησης του έργου.
Ποιες είναι, να τις μποϋκοτάρουμε
Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα, αφού επισημαίνει πώς οι Πιεριείς είναι εξοργισμένοι και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, να τους βάλει στο ‘μπουκάλι’ για τριάντα και πλέον χρόνια, ζητά από τους αποδέκτες της επιστολής να της γνωστοποιήσουν τα ονόματα των δανειοδοτριών τραπεζών, προκειμένου να καλέσει τους Έλληνες (μέσω του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου κατά των διοδίων στο οποίο συμμετέχει) να διακόψουν τις συναλλαγές τους με αυτές, «διότι τα χρήματά τους στρέφονται επικίνδυνα εναντίων τους».
(Πολιτεία 
 

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Κι ‘’ούτε ψύλλος στον κόρφο –σου’’…., πια….!

.....Στρωμένο Παιχνίδι….,
---- ‘’ποιος τρώει ποιον’’….! ----
Συνωμοσία….. και κλαμπ ισχυρών….,…..
‘’κάνε παιχνίδι’’…., ρε σπουδαρχίδη….,
σου έχει γίνει συνήθεια
να βουλιάζεις…., για κέρδος….,
όποιο θύμα σου κράζει «Βοήθεια….!»….!

Καλέ, ψιτ….., καλέ, ψιτ….,
κι η Ζωή σου εκπέμπει το S.O.S…., απ’ το πάτο….,
κι ‘’ούτε ψύλλος στον κόρφο –σου’’…., πια….,…..
βρε, κανείς…., βρε, κανείς δεν τους πείθει
πως ‘’πίσω έχει η αχλάδα την ουρά’’….!

Η άρχουσα κλίκα
---- βρε…., ουστ…., πορδές….! ----
βαμπιρολόι…., μαφιόζων ορδές….,…..
θάψ’ –‘τους σε τρύπα…., ρε λαουτζίκα….,
που αδρανείς, ρε μαζόχα….,
τη ζωή –σου σαν παίζουν
σάμπως νόμισμα πάνω στην ‘’τσόχα’’….!.....

Γεια....: Αλέξανδρος Ζήβας
URL : www.alexandros-zivas.gr
....: αποκαλυπτικές
ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
όλων των αποκωδικοποιητέων.....