Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αδιέξοδο στην Παραλία - ΒΙΝΤΕΟ

ADIEKSODO_1
 
Ερώτημα στην αρμόδια νομική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει καταθέσει η Διεύθυνση Περιφέρειας, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος Παραλίας
Σε παρατεταμένη κρίση, έχει μπει ο Δήμος Παραλίας, αφού για 5η συνεχή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε. Το δημοτικό συμβούλιο Παραλίας συνεδρίασε εκτάκτως χθες το πρωί (είχαν προηγηθεί άλλες δύο έκτατες οι οποίες δεν έγιναν λόγω μη απαρτίας) και με ψήφους 11 κατά και 7 υπέρ, απέρριψε τον προϋπολογισμό.
Δεκαέξι (από τους 17) σύμβουλοι ήταν παρόντες στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ μόνο οι 11 συμμετείχαν στην ψηφοφορία, αφού στη διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησε ο συνδυασμός του κ. Αλμπάνη, αφήνοντας τους συμβούλους της πλειοψηφίας «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατά, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Κήπου και Σίμος Συμεών, καθώς και οι δύο από τους τρεις ανεξάρτητους πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανασιάδης και Κουθουρίδης, παρότι διευκρίνισαν ότι εγκρίνουν τους κωδικούς που αφορούν τις πληρωμές του .....ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

προσωπικού και τις ανελαστικές δαπάνες.
ADIEKSODO_2Το αδιέξοδο στο Δήμο Παραλίας, φαίνεται πάντως να απασχολεί σοβαρά και την Διεύθυνση Περιφέρειας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νεντούδης πριν τη συνεδρίαση ζήτησε από τους διαφωνούντες «να κοιτάξουν το συμφέρον των πολιτών» και από το δήμαρχο Παραλίας να παραδώσει στους δημοτικούς συμβούλους όλα τα στοιχεία που ζητούν για την κίνηση των λογαριασμών, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Διεύθυνση Περιφέρειας έχει υποβάλει ερώτημα προς το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως αν η ψήφιση του προϋπολογισμού γίνεται επί όσων είναι παρόντες στην έναρξη της συνεδρίασης ή επί των παρόντων στη διάρκεια της ψηφοφορίας. Να σημειωθεί ότι αν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρχε απαρτία (όπως συνέβη στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις) τότε ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να εγκριθεί από τους παρόντες συμβούλους και μόνο.
Σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο εξαπέλυσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανασιάδης και Κουθουρίδης. Ο κ. Αθανασιάδης, ζήτησε να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για την κίνηση των λογαριασμών του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι ένα σημαντικό ποσό το οποίο προερχόταν από την πώληση ακινήτων του Δήμου μεταφέρθηκε χωρίς καμιά απόφαση στη ΔΕΥΑ Παραλίας και χωρίς απόφαση επέστρεψε και πάλι στα ταμεία του Δήμου.
«Ο δήμαρχος δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη μας», είπε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κουθουρίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν δεν σχηματίσει καθαρή εικόνα για την κίνηση των λογαριασμών δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.
ADIEKSODO_3Στη διάθεση συνεργασίας που έδειξε ο συνδυασμός του στην κατάρτιση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο κ. Αλμπάνης, σημειώνοντας πως το θέμα έχει ολοκληρωθεί, αφού φτάνει προς συζήτηση για 5η φορά, ενώ τόνισε ότι ακόμη εκκρεμούν κάποια ζητήματα διαφάνειας για τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Ο κ. Αλμπάνης και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του αποχώρησαν.
«Οι στιγμές έγιναν δύσκολες από την αλαζονεία του δημάρχου», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Κήπου, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος ανήκει αποκλειστικά στου συμβούλους της πλειοψηφίας. Ο κ. Κήπου, απάντησε και σε πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου, τις οποίες χαρακτήρισε «απειλητικές» και «εκβιαστικές» για εκείνους που δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, όσον αφορά τις ευθύνες τους. «Η ψήφος δεν εκβιάζεται και δεν ποινικοποιείται» είπε ο κ. Κήπου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό μόνο όταν του δοθεί ο φάκελος με την κίνηση των λογαριασμών και τα πρακτικά των αποφάσεων με τις οποίες έγιναν οι μετακινήσεις των ποσών.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα παράσχουν κάθε ενημέρωση σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών, κάνοντας έκκληση για μια ακόμη φορά για υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
Ο κ. Κεραμιδιώτης, αναφέρθηκε και στις επιστολές που έστειλε στην Περιφέρεια με τις οποίες ενημέρωνε για το πρόβλημα που δημιουργείται στο δήμο του από τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού, ζητώντας να προχωρήσει η Περιφέρεια στον καταλογισμό ευθυνών και στη λήψη μέτρων. «Με τις επιστολές, ζητώ καταμερισμό ευθυνών σε όσους έχουν ευθύνες» είπε ο δήμαρχος Παραλίας, υπογραμμίζοντας πως αν δεν τις είχε στείλει όλες οι ευθύνες θα βάρυναν τον ίδιο.(
Πολιτεία/Β.Ζαμαντζάς)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: