Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

STA_AKRA_1 


ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010

Στις 12-01-2010 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού οι κ.κ. Αραβίδης Παναγιώτης και Οφείδης Σάββας κατέθεσαν στο Προεδρείο ψήφισμα διαμαρτυρίας σε βάρος του δικηγόρου Κατερίνης κ. Μπαλάτου Γεώργιου.
Στο συγκεκριμένο ψήφισμα ζητείται η παραίτηση του κ. Μπαλάτου από νομικό σύμβουλο του Δήμου Κορινού και της Ολυμπιάδας, διότι κατά την εκδίκαση αγωγής του κ. Αβραμίδη κατά δυο δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κορινου κ.κ. Αραβίδη και Οφείδη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κατερίνης ο συγκεκριμένος δικηγόρος κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του κ. Αβραμίδη.
Θυμίζουμε στο κ. Μπαλάτο πως η συγκεκριμένη διένεξη, στα πλαίσια ενός δημόσιου πολίτικου διαλόγου, αφόρα τον Δήμαρχο Κορινού και δυο δημοτικούς συμβούλους του ιδίου Δήμου με αιχμή του δόρατος θέματα του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ολυμπιάδα, τα οποία ο ίδιος χειρίζεται νομικά.
Με το γεγονός λοιπόν να καταθέσει ως μάρτυρας του κ. Αβραμίδη, ενώ πληρώνεται από τον Δήμο Κορινου και την Δημοτική Επιχείρηση Ολυμπιάδα ουσιαστικά τσαλαπατά κάθε έννοια δικηγορικής δεοντολογίας καθόσον δεν νομιμοποιείται από την μία να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Δήμου Κορινού και της Ολυμπιάδας και από την άλλη να υπερασπίζεται μονομερώς τα δικαιώματα του Δήμαρχου.
Σημειώνουμε πως η συμπεριφορά του αυτή, δηλαδή να καταθέτει ως μάρτυρας από την πλευρά του κ. Αβραμίδη αφενός για γεγονότα που έλαβε γνώση από την δικηγορική του ιδιότητα και αφετέρου για αγωγή που συνέταξε το δικηγορικό του γραφείο απαιτείται να δώσει εξηγήσεις τόσο στην επαγγελματική του συνείδηση όσο και στον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης.
Επίσης καλούμε τον Δήμαρχο Κορινού και τον κ. Μπαλάτο να δώσουν στη δημοσιότητα αναλυτική κατάσταση των οικονομικών απολαβών του τα τελευταία τρία χρόνια τόσο από τον Δήμο Κορινού και την Δημοτική Επιχείρηση όσο και από την σύναψη εκατοντάδων συμβολαίων ως πληρεξούσιου δικηγόρου.
Τέλος για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τον κ. Μπαλάτο να πράξει το ελάχιστο, που δεν είναι άλλο από το να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας και επαγγελματικής ευσυνειδησίας από νομικός σύμβουλος του Δήμου Κορινού και της Ολυμπιάδας.Οι δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Κορινού /ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΟΦΕΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: