Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010
Άντε ρε Πιερικάρα, παραλίγο και θα είχαμε και έναν λόγο για να χαμογελάσουμε σ’αυτόν τον ρημαδότοπο που τελευταία μόνο σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες βγαίνουμε.
Στο παρά τσάφ και παραλίγο που λέμε και θα γινόταν η Κατερίνη….κόλαση αλλά κοίτα που δεν μας θέλει η παλιό μπάλα και θέλει τους Παναθες. Όχι μόνο η μπάλα βεβαίως αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.
Γράφω και αθλητικά όπως βλέπετε….πιάνω τον παλμό της επικαιρότητας αλλά τώρα έρχομαι στα δικά μας, τα καθημερινά και τα τετριμμένα αλλά πολλές φορές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ένα πρώτο θέμα που με απασχόλησε χθες ήταν αυτό των επιστολών που στέλνονται στα mails  των εφημερίδων με ψευδή στοιχεία αποστολέων αλλά ακόμη χειρότερα με την υπογραφή «Κίνηση πολιτών….Παραλίας» για παράδειγμα.
Η καλή θέληση και πρόθεση δεν αρκεί όπως φαίνεται. Και το λέω, διότι πολλές φορές έστω και ανώνυμα οι επιστολές στέλνονται στα μέσα ενημέρωσης και αναδεικνύουν πολύ σημαντικά θέματα.
Πλην όμως, η ανωνυμία αφορά τον τρόπο δημοσίευσης και όχι της αποστολής ενός κειμένου.
Αυτά, διότι οι κάφροι σ’αυτόν τον τόπο περίσσεψαν.
Οι πολίτες μπορούν να στέλνουν τις επιστολές τους στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους, με την παράκληση να μην δημοσιευτούν τα στοιχεία τους, όχι όμως δίνοντας ψευδή ή ανύπαρκτα στοιχεία προσπαθώντας να τους παραπλανήσουν και να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία τους.
Αρκετά τους ανεχτήκαμε όλους αυτούς και την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο θα αναλάβουν οι αρμόδιοι να λύσουν τις ….ανωνυμίες.
Αυτά προς αποκατάσταση και πιθανές παρερμηνείες.
Πάμε τώρα στην κινητοποίηση για τα διόδια.
Ο αγώνας συνεχίζεται και οι πολίτες της Πιερίας δείχνουν να ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για το πρόβλημα που προέκυψε.
Χθες ήταν εξίσου δυναμική η κινητοποίηση στη Λεπτοκαριά και η κατάληψη διαρκείας στο σταθμό διοδίων.
Δεν θα σταματήσουμε πουθενά, ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι διοργανωτές και νομίζω ότι έγινε αντιληπτό.
ΘΑ έρθει και ο Ρέππας λέει στη νότια Πιερία για να συζητήσει. Φτάνει ρε παιδιά. Δεν θέλουμε να έρθει για να συζητήσει. Θέλουμε να έρθει για να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Να μας δώσει χρονοδιάγραμμα, να μας δώσει απαντήσεις.
Όχι πάλι υπομνήματα και προτάσεις και θέσεις και απόψεις. Ανούσια, αναποτελεσματικά, χορτάσαμε.
Να πάμε κάτω εμείς είπε επίσης. Να πάμε. Για ακόμη μια φορά και να τον ενημερώσουμε.
Αλλά ήθελα να’ξερα όλα τα προηγούμενα χρόνια που έρχονταν εδώ οι Πασόκοι δεν τους  ενημέρωνε κανένας για το τι συμβαίνει με τα διόδια και τι προβλήματα αντιμετωπίζει η σύμβαση;
Πάλι από την αρχή;
Κι αν έχουμε εκλογές σε έναν χρόνο πάλι πρέπει να τα πούμε στους επόμενους και τους μεθεπόμενους;
Πάλι από την αρχή;
Βαρέθηκα να γράφω για συναντήσεις και συσκέψεις για υπομνήματα και δηλώσεις. Φτάνει πια.
Όχι, να μην πάει κανείς. Να έρθει αυτός εδώ και είπαμε πώς να έρθει. Με βαλίτσα γεμάτη….είτε προτάσεις είτε αποφάσεις.
Αντε καλή μας ημέρα πάλι.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: