Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PARAKAMTHR 
Κίνηση ματ (ως δεινός παίκτης της πολιτικής) έκανε ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Την ώρα που η Πιερία (κάτω από το βάρος των κλειστών Τεμπών και τον κλοιό των διοδίων) ζητά και ξαναζητά (σε συσκέψεις και δηλώσεις) να την ακροασθεί η πολιτική ηγεσία, ο ίδιος συναντήθηκε με τον υπουργό Δ. Ρέππα, αποσπώντας του την πρόθεση να συναντηθεί με Πιερική αντιπροσωπεία και να συζητήσει μαζί της τα προβλήματα που προέκυψαν και τις προτάσεις της για την επίλυση τους, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Πιερία και να συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Νότια Πιερία.
Αυτά ως προς το διαδικαστικό. Επί της ουσίας, δεν .....ξέρουμε τι μπορούμε να αποσπάσουμε από τον υπουργό, σε μια συνάντηση μαζί του στη Αθήνα, ή από την παρουσία του σε σύσκεψη στο νομό. Καθότι πολλούς υπουργούς είδαμε, πολλοί υπουργοί μας επισκέφθηκαν, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα.
Για την επαναλειτουργία των διοδίων Λεπτοκαρυάς, δε φάνηκε να είπε κουβέντα ο Ρέππας στη συνάντηση με τον Αμοιρίδη
Σίγουρα είναι ενημερωμένος ο υπουργός, για το πού κατευθύνονται οι οδηγοί που περνάνε από το σταθμό της Λεπτοκαρυάς για Λάρισα;

Ελλάς, το μεγαλείο σου
Μέχρι και κλινική πυρηνικής ιατρικής διαθέτει το νέο Νοσοκομείο (δεν την είδαμε από κοντά, σε προεκλογικό φυλλάδιο του πρώην υφυπουργού Υγείας το διαβάσαμε) και τον ουρανό με τ’ άστρα (σε ιατρικό και όχι βέβαια μόνο, εξοπλισμό) διαθέτει, αλλά για την ώρα παρακαλάμε να μας αλλάξουν μια λυχνία του Αξονικού Τομογράφου στο παλιό Νοσοκομείο, που, εδώ και πάνω από ένα μήνα, κατέστη άχρηστος.
Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση, λέει, «πάγωσε» τις δραστηριότητες των παλιών (που είχαν οριστεί επί Ν.Δ) Επιτροπών (όπως η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας που πρέπει να δώσει το ο.κ) και δεν τις έχει ακόμη «ξεπαγώσει», ορίζοντας πρόσωπα δικής της επιλογής. Διαβάζει ακόμα βιογραφικά, τι να κάνουμε!
Έπρεπε όμως να βρει τρόπο να «παγώσει» ταυτόχρονα και τις αρρώστιες, γιατί αυτές οι άτιμες, χωρίς κανένα σέβας στην κυβέρνηση και τις δημοκρατικές της ευαισθησίες, χτυπάνε όποια ώρα τους καπνίσει.
A propos, με το νέο Νοσοκομείο τι γίνεται; Να στείλουμε να πλύνουν τουλάχιστον τα σεντόνια που στρώσανε στα κρεβάτια και τα κουρτινάκια που κρέμασαν στα παράθυρα. Τόσο καιρό (μετά τα εγκαίνια Αβραμόπουλου) θα ‘χουν γαριάσει.

Πέρασαν κιόλας οι πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ; Με το Άρλεκιν ξεχάστηκα (για όσους ενθυμούνται ένα παλιό σλόγκαν)!
Στο μεταξύ, εκείνη η διακήρυξη του Γιώργου Παπανδρέου περί υποχρεωτικής ανάρτησης στο διαδίκτυο όλων των πράξεων που φέρουν την υπογραφή των Υπουργών και του Δημοσίου, μάλλον δεν εφαρμόστηκε, ε;
Γιατί, μας τηλεφώνησε χθες ο νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα, ζητώντας να
του δώσουμε (αν έχουμε) την αλληλογραφία της δημόσιας ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, με την ιδιωτική «Αιγαίου Α.Ε», που δεν μπορεί να τη βρει πουθενά.

Την απάντηση που του έδωσε ο υπουργός ο Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, για το θέμα των «πειραματόζωων» συνταξιούχων ΟΑΕΕτζήδων της Πιερίας, μας έστειλε χθες ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
Αλλά, φέρει ημερομηνία 28-12-2009 και δε λέει τίποτε (μα τίποτα απολύτως) το καινούργιο.
«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστούν τα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής εφαρμογής, από τα οποία και θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή μη της ασφάλισης στον Κλάδο Υγείας του ΟΑΕΕ», είναι η κατακλείδα της απάντησης (πράγμα το οποίο γνωρίζαμε κι απ’ τον Δεκέμβρη του 2008, που αποφασίστηκε η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος), αλλά το πόσες μέρες-μήνες είναι αυτό το «αμέσως επόμενο διάστημα», άγνωστο.

A_1Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι, «θα κινηθούμε με ορθοπεταλιά» ανέφερε χτες ο πρωθυπουργός σε ένα σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών (και νυχτών) στην εξουσία από το ΠΑΣΟΚ.
Καλό πρόεδρε το «ορθοπεταλάτο», αρκεί να είμαστε προσεχτικοί στο που θα βάλουμε το δάχτυλο…

Την κατάργηση των πέντε αντιδημαρχιών και των δύο θέσεων ειδικών συμβούλων, αποφάσισε ο δήμαρχος Σερρών, για λόγους οικονομίας.
Αντίθετα εμείς εδώ, στον εύρωστο Δήμο Κατερίνης, όχι απλά διατηρούμε όλες τις θέσεις των αντιδημάρχων και πολλές των ειδικών συμβούλων, αλλά και πληρώνουμε κανονικά και με το νόμο προέδρους και αντιπροέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, επιτροπών και οργανισμών!
Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται!

A_3
Παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και οι δήμαρχοι Πύδνας και Λιτοχώρου, αφού το ζήτημα των διοδίων (για το οποίο ενημέρωσε μεταξύ άλλων το σώμα ο νομάρχης), τους «καίει» και τους δύο.
Η προσπάθεια διάσπασης του μετώπου, από πλευράς εταιρίας όχι απλά απέτυχε, αλλά έφερε αντίθετα από τα προσδοκώμενα για αυτήν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: