Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Πρόθεση Ρέππα να επισκεφθεί την Πιερία…

… όταν υπάρξει οριστικό πόρισμα για τα αίτια που προκάλεσαν τις κατολισθήσεις στα Τέμπη
Με τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, προκειμένου να τους εκθέσει αναλυτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νομό μετά το κλείσιμο των Τεμπών και την απόφαση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» να επαναλειτουργήσει το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, καταργώντας τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης των δημοτών του Ανατολικού Ολύμπου.
AMOIRIDHSΟ βουλευτής που, ως κύριος εισηγητής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ των νομοσχεδίων που αφορούν τις μεταφορές, φαίνεται να διατηρεί στενές επαφές με το αρμόδιο υπουργείο, εκτιμά ότι η συνάντηση είχε «ουσιαστικό αποτέλεσμα», καθώς ο υπουργός Δ. Ρέππας εξέφρασε την πρόθεση να συναντηθεί με Πιερική αντιπροσωπεία και να συζητήσει μαζί της τα προβλήματα που προέκυψαν, καθώς τις προτάσεις της για την επίλυση τους.
Επιπλέον ο υπουργός «είδε ιδιαίτερα θετικά και την προοπτική να διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του στη νότια Πιερία, εφόσον υπάρξει οριστικό πόρισμα για τα αίτια που προκάλεσαν τις κατολισθήσεις στα Τέμπη», αναφέρει ο βουλευτής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την «κατ’ αρχήν θετική προσέγγιση του Υπουργού Υποδομών στην επίλυση των προβλημάτων του νομού».
Αναφερόμενος στις..... οικονομικές επιπτώσεις που είχε για τις επιχειρήσεις της νότιας Πιερίας το κλείσιμο της εθνικής οδού, ο βουλευτής (που είχε επαφές τις προηγούμενες μέρες επαφές με φορείς και επαγγελματίες της νότιας Πιερίας) εκτιμά ότι «κυβερνητικά στελέχη βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες τους, στο μέτρο του δυνατού».
Για το είδος και το μέγεθος των παρεμβάσεων ενίσχυσης, «θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, μόλις βεβαιωθούμε για το ακριβές χρονικό διάστημα που θα παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός στα Τέμπη», λέει κ. Αμοιρίδης.
Το διάστημα αυτό, εκτιμάται ότι δεν θα είναι λιγότερο των τριών μηνών, αν και όπως ανέφερε ο κ. Ρέππας οριστική εικόνα για το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να έχει το Υπουργείο τις προσεχείς ημέρες, μόλις θα ολοκληρωθεί το σχετικό πόρισμα, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Όσο για το θέμα των διοδίων, η ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται να ανέφερε απλά πως εμμένει στην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης, που σημαίνει πως για την ώρα και για όσο τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, η επαναλειτουργία ή μη των διοδίων της Λεπτοκαρυάς παραμένει υπόθεση των διαμαρτυρομένων Πιεριέων.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: